Türkiye'de satılan elektrikli otomobiller ve fiyatları!

Türkiye'de resmi olarak satışı yapılan tüm elektrikli otomobil modellerini sizler için bir araya getirdik. Fiyatlar ise ateş pahası!

Teknolojinin hızla gelişmesi sonucu, her alanda olduğu gibi otomotiv dünyasında da yenilikçi gelişimleri tetiklemeye devam ediyor. Tercihler hızla hibrit ve elektrikli modellere doğru kayıyor.  Son yılların popüler teknolojisi elektrikli araçlar, ülkemizdeki yüksek vergi ve fiyatlara rağmen satılmaya devam ediyor.

Öyle ki; Türkiye Elektrikli ve Hibrid Araçlar Derneğinden (TEHAD) yapılan açıklamaya göre, sadece geçtiğimiz 2019 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’de 43 adet elektrikli otomobil satılmış ve bu rakam hızlı artış ile devam etmişti. 2020 Ocak-Ekim ayları arasında ise 314 adet elektrikli ve 15.151 adet hibrit otomobil satışı gerçekleşti. Bu satış rakamları 2019 yılının aynı dönemine göre ikiye katlanmış olduğunu ayrıca belirtelim. Zira 2019 yılı aynı döneminde 153 adet elektrikli ve 8711 adet hibrit otomobil satışı gerçekleşmişti.

Muhtemelen şu an, Türkiye satışı yapılan elektrikli modeller hangileri? Ülkemizde satılan elektrik destekli otomobillerin fiyatları ne? Hangi markalar elektrikli modellerini Türkiye'ye getirmeye hazırlanıyor? gibi sorular aklınızdan geçiyor olmalı. Cevabı bizde...

Üreticiler de elektrik destekli modellerinin sayısını hızla artırmaya devam ededursun. Biz de Türkiye'de satışı yapılan tüm elektrikli otomobil modellerini sizler için bir araya getirdik.

İşte Türkiye'nin elektrikli modelleri ve satış fiyatları;

Popüler Haberler