Türkiye’de yılın otomobili finalistleri belli oldu

Otomotiv Gazetecileri Derneği tarafından düzenlenen “Türkiye’de Yılın Otomobili” yarışmasında finale kalan adaylar belli oldu!

Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) tarafından düzenlenen Türkiye’de Yılın Otomobili yarışmasında sona doğru gelindi. Yarışmada 17 aday yılın otomobili olmak için yarıştı ve yapılan oylamalarla finalist olmaya hak kazanan 7 otomobil belli oldu. Yarışmada 75 OGD üyesi oy kullanırken, göz önünde bulundurulan kriterler; tasarım, yol tutuş, ergonomi, yakıt tüketimi, emisyon oranları, güvenlik, donanım seviyesi ve fiyat-performans oranı oldu.

Bu yıl beşincisi düzenlenen yarışmanın ikinci etabında finale kalan otomobiller için 8 Nisan’da, Intercity İstanbul Park’ta test sürüşü yapılacak ve ikinci oylamaya geçilecek. Finalistleri son bir kez daha görme şansı yakalayacak olan Otomotiv Gazetecileri Derneği (OGD) üyeleri, 250 puanı adaylar arasında dağıtarak birinciyi belirlemiş olacak. En fazla puanı alan otomobil ise, “Türkiye’de Yılın Otomobili” seçilmiş olacak. Yarışmanın birincisi, 14 Nisan 2020 tarihinde düzenlenecek olan tören ile beraber açıklanacak.

Popüler Haberler