Volkswagen Arteon 2020 fiyatı ve özellikleri!

Volkswagen'in en pahalı aracı olan Arteon yeni bir güncelleme ile yine donanımını gözler önüne seriyor. İşte fiyatı ve özellikleri!

Volkswagen'in 2017 yılında karşımıza çıkarmış olduğu ve markanın en pahalı aracı olma özelliği taşıyan Arteon, markanın diğer modellerinden farklı bir tasarıma sahip olması ve 2.0 litrelik motor seçeneği ile hız severler tarafından oldukça ilgi görüyor.

Elegance ve R-Line olmak üzere iki farklı pakete sahip Arteon'un Avrupa’da yalnızca en güçlü motor seçenekleri ile sunulacak olduğu ifade ediliyor. Dilerseniz iç ve dış tasarımı ile oldukça dikkat çeken Arteon'un özelliklerine gelin hep birlikte göz atalım.

Araçta 240 beygir gücündeki 2.0 Bi TDI, 4Motion dört çeker sistemi ve 7 ileri DSG ile eşleniyor. Benzinli seçenekler ise 2.0 TSI’ın önden çekişli 190 beygir ve dört çeker 272 beygirlik versiyon olarak açıklandı.

Arteon'un dış tasarımına baktığımızda ilk olarak farların çevresini kaplayan yatay krom çıtalar dikkatimizi çekiyor. Kaput ise şişik ve farların üzerini kaplayacak şekilde uzun, böylelikle model sportif bir görünüm elde etmiş görünüyor. Aracın arka  kısmına baktığımızda ise, Volkswagen CC ile olan benzerliği dikkatimizi çekiyor. Bagaj kapağının ve iki parçalı farlarının CC modeli ile birebir aynı.

Akıcı çizgilerle yaratılmış dış tasarım, çerçevesiz yan camlar, çarpıcı konsepti ve ultra-geniş iç mekanı sayesinde adeta Jetta ve CC’nin sahip olduğu sürüş keyfi ve bir Passat’ın konforunu bir arada yaşatacak olan bu model, “Elegance” ve dinamizmin simgesi “R-line” olmak üzere iki farklı donanım paketi ile geliyor. Standart olarak sunulan 19″ alüminyum alaşımlı Chennai tip jantlar ve ön çamurlukta yer alan Elegance amblemi ise yeni Arteon Elegance donanım seviyesinin en dikkat çeken dış ayrıntıları arasında yer alıyor.

Aracın iç tasarımının görüntüsü Passat’tan pek farklı değil. R-Line modelini seçtiğinizde, bir çok spor arabada olduğu gibi spor deri direksiyon ve spor koltukların eşlik ettiğini görüyoruz. Volkswagen Arteon, sürücülerine 12” boyutunda tamamen dijital bir gösterge ekranı sunuyor. Ayrıca tamamen dokunmatik olan multimedya ekranının 9” olması kullanım kolaylığı sağlıyor. Bunun yanında ısıtmalı ön koltuklara sahip Volkswagen Arteon, koltuklarında sürücü için özel bel ve sırt desteği sunuyor. Oldukça geniş tasarımı ile aracın hem sürücü hem de diğer yolcular için yolculuğu daha konforlu hale getireceğini söyleyebiliriz. Aracın bagajı ise 532 kg yükleme kapasitesi sunuyor.

Aracın standart donanımında sadece Bluetooth ve aux özelliği mevcut, mobil bağlantı arayüzü olan “App Connect” donanımına sahip olma için yaklaşık olarak 1300 TL gibi bir fiyatı gözden çıkarmanız gerekiyor. Bunun yanında “Head-up display” yani renkli bilgilendirme ekranı sayesinde sürücüler gözlerini yoldan ayırmadan sürüş ile alakalı bütün önemli bilgileri bu ekrandan görebiliyor. Ancak yine bu özellik de isteğe bağlı. Malesef yine isteğe bağlı olarak sunulan “Area-view” özelliği sayesinde araç çevresinin 360 derecelik görünümünü multimedya ekranına yansıttığını belirtelim. Özellikle de görüş açısının dar olduğu yerlerde, yüksek kaldırım vb gibi arabaya zarar verecek cisimleri tam göremediğiniz zamanlarda bu özelliğin ne kadar işe yaradağını fark edebiliyorsunuz.

Gece yolculuğu yapmayı sevenlerin işine yarayacak bir özellik olan “dinamik uzun far asistanı”, araç saatte 60 km hızı aştığında otomatik olarak devreye girerek, ışık seviyesi maksimuma çıkarılmasına rağmen karşıdan gelen sürücünün bu ışıktan rahatsız olmayacağı ifade ediliyor.

Volkswagen Arteon'un her iki seçeneğinde de kullandığı motor ve yakıt özellikleri şu şekilde;

2.0 TDI SCR (Dizel)

  • Motor hacmi:1968 cc
  • Güç: 240 beygir, 500 tork
  • Şanzıman: 7 ileri çift kavrama DSG, 4x4
  • Şehir içi yakıt tüketimi: 6,9 lt/100km
  • Şehir dışı yakıt tüketimi: 5,3 lt/100km

1.5 TSI ACT (Benzinli)

  • Motor hacmi:1498 cc
  • Güç: 150 beygir, 250 tork
  • Şanzıman: 7 ileri çift kavrama DSG
  • Şehir içi yakıt tüketimi: 7,6 lt/100km
  • Şehir dışı yakıt tüketimi: 5,3 lt/100km

Volkswagen Arteon fiyatları ise şu şekilde; 

  • Arteon 1.5 TSI ACT 150 PS Elegance DSG - 366.402 TL 
  • Arteon 1.5 TSI ACT 150 PS R-Line DSG - 372.055 TL
  • Arteon 2.0 TDI SCR 240 PS R-Line 4M DSG - 534.193 TL
  • Arteon 2.0 TDI SCR 240 PS Elegance 4M DSG 535.694 TL
Popüler Haberler