Xiaomi kendi otomobil fabrikasını kuracak!

Çinli teknoloji devi Xiaomi kendi otomobil fabrikasını kurmak için kolları sıvadı. İşte konuyla ilgili tüm detaylar.

Çin medyasına göre Xiaomi, ilk elektrikli otomobilinin mühendislik aşamasını çoktan tamamlamış durumda. Sadece mobil sektöründe kendini kanıtlamakla yetinmek istemeyen şirket farklı alanlara da açılmaya başladı. Çinli teknoloji devi araç yazılım entegrasyonu hızla ilerliyor ve Ekim ortasına kadar projesini tamamlanmak üzere. Şirket için bir sonraki adım, üretim için planlamaya başlamak.

Sina Tech isimli kaynak, Xiaomi'nin başlangıçta planladığı gibi mevcut otomotiv fabrikasını BAIC Group'tan satın almayacağını duyurdu. Bunun yerine şirket kendi otomobil fabrikasını kurmaya karar verdi.

Xiaomi kendi otomobil fabrikasını kuracak!

Xiaomi, otomobil endüstrisinde hala yeni. Şirket elektrikli otomobil yapma planlarını Mart 2021'de açıkladı. 2024'te üretime başlama konusundaki iddialı planları ile üretim tesisini inşa etmek için sadece bir yıl kaldı. Şirket, önümüzdeki 10 yılda bu projeye 10 milyar dolar taahhüt etti, bu yüzden kendi fabrikasını inşa etmek için bütçesi var. Geçen Kasım ayında, kendisine bağlı fabrika ile birlikte Yizhuang'da otomotiv iş merkezini ve Ar-Ge merkezini inşa etmek için bir sözleşme imzaladı.

Tesis tam hızına ulaştığında planlanan kapasitesi yılda 300.000 araç olacak. Fabrika iki aşamada inşa edilecek olsa da, ilk aşama yılda 150.000 araç üretecek ve ikinci aşama daha sonra takip edilecek. Xiaomi, ilk elektrikli otomobilinin 2024 yılında müşterilere ulaşmasını istiyor.

100 bin TL altında alabileceğiniz en iyi SUV araçlar - Eylül 2022
Bu araçlar çok cimri! İşte en az yakan otomobiller...
Türkiye'deki popüler bir model daha HyperOS güncellemesi aldı
Sonraki Haber