Yok artık! Mezat yolu ile inanılmaz fiyatlara satılan otomobiller!

Şu ana dek açık artırma ile satılmış olan en pahalı otomobilleri sizler için listeledik! İşte o araçlar!

Öncelikle mezatın ne olduğunu bilmeyen okuyucularımız için kısaca ne olduğundan bahsedelim. Mezat yani müzayede, daha çok bilinen adı ile ise açık artırma yolu ile, taşınır ya da taşınmaz malların en yüksek meblağı teklif eden kişiye satıldığı bir satış yöntemi. Geleneksel müzayede, alıcıların birbirini izleyen artırma önerilerinin müzayede yöneticisi tarafından kabul edilecek en yüksek bedele ulaşması sürecidir.

Tahmin edeceğiniz üzere açık artırma yolu ile satılan şeyler, zaman zaman değerinin çok üzerinde fiyat değerlerine satılabiliyor. Birkaç örnek verecek olursak, mesela 1996'dan kalma Super Mario 64 adlı video oyununun bir kopyası açık artırmada 1,5 milyon dolardan satılmıştı. Kurt Cobain'in 1993'teki efsanevi MTV Unplugged performasında çaldığı gitar ise, şimdiye dek satılan en pahalı gitar olarak tarihe geçmişti. Zira NME'de yer alan habere göre açık artırmada satılan 1959 model Martin D-18E akustik gitar, tam olarak 6 milyon dolara, yani günümüz değeri ile yaklaşık 51 milyon 239 bin 460 Türk Lirasına satılmıştı.

Ancak biz bu içeriğimizde açık artırma yolu ile satılan en pahalı otomobilleri konu alacağız. Listemizde 48.4 milyon dolar gibi bir değere, yani günümüz değeri ile 413 milyon 375 bin 204 Türk Lirası satılmış olan otomobile kadar birçok model yer alıyor.

Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan açık artırma yolu ile satılmış olan en pahalı otomobillerin hangileri olduklarına hep birlikte göz atalım. İşte o otomobiller!

Popüler Haberler