Batman The Dark Night Rises - Video İnceleme

Efsane, sinema sektöründeki başarısını oyun dünyasında gösterebilecek mi?

Geçtiğimiz haftanın en önemli gelişmelerinden birisi The Dark Knight Rises'in yayımlanması oldu. Gameloft bu hafta da iOS ve Android için Batman'in araçları, mükemmel grafikleri ve film kurgusuyla karşımızdaydı. Mobil dünyanın en iyi oyun geliştiricilerinden olan Gameloft yeni oyunu Batman The Dark Nighy Rises'ı iOS ve Android için markette 6.99 dolar gibi orta bir fiyattan satışa sundu.

Gotham şehrinde geçen oyun 6 bölümden oluşuyor. Batman bir taraftan terörüstlerle savaşırken diğer taraftan da AKA Catwoman ve Selina Kyle gibi karakterleri ortaya çıkarmaya çalışıyor. Batman hayranları duydukları özlem ile birlikte bu versiyonu heyecanla bekliyordu ve çıktığı andan itibaren oldukça ilgi gördü.


Bununla birlikte Gameplay bu oyunda beklentimizden daha çizgisel bir yapıda; New York şehrinin gösterişli yapısı The Amazing Spider-Man'deki kadar geniş yansıtılmamış. Görev sırasında gotham ikonlarıyla ya da mini haritayla kolayca aradığınızı bulabiliyorsunuz.


Oyunda ki yapı tamamen orijinal diyemeyiz ancak sunduğu heyecan ve eğlence Batman'e özgü diyebiliriz. Uzun mesafelerde Batman'in Grapnel'ini kullanarak pelerininin süzülüp gitmesi bile ayrı bir tat katıyor diyebiliriz. Combat, The Amazing Spider-Man'i andırıyor. İkonlara göre karşı hücuma geçebiliyor, Pinball etkisi yaratarak Caped Crusader hedefe atlayabiliyorsunuz. Bunlara ek olarak Gameloft, Batman: Arkham Asylum ve Batman: Arkham City'den de ilham almış. Batman her zamanki gibi kötü adamları yakalamaya çalışıyor ve şehrin üzerinden dünyayı kurtarıyor.


İlk olarak Batman'in muhteşem aracında Bat-Pod isimli görevi tamamlamanız gerekiyor. Tablet ve telefonlarda aracı kullanmak için kaydırma işlemini kullanmanız gerekiyor. İlk bakışta alışılmadık görünebiliyor fakat Gotham sokaklarına zamanla alışmak kolay oluyor.


Beklenildiği gibi The Dark Knight Rises'ta Batman'in dövüş yetenekleri geliştirilmiş. Ayrıca yeni seçeneklerle oyun için bazı araçlar da satın alabiliyorsunuz; Batarangs, gaz bombası, el bombası gibi. Diğer bir nokta da ses sistemi. Ses sisteminin daha iyi olmasını beklediğimizi ve hayal kırıklığına uğradığımızı belirtmemiz gerekiyor.


Oyun hakkında son olarak söyleyebileceğimiz tek şey Gameloft'un bu işi gerçekten çok iyi gerçekleştirdiği, dünyanın en iyi mobil oyun geliştiriciliğinin hakkını verdiği. Sözü daha fazla uzatmadan sizleri yeni oyun için gerçekleştirdiğimiz kısa incelememizle başbaşa bırakalım, iyi seyirler...

OnLive'den şaşırtıcı karar!
Allods Online’da Güncelleme Video
Samsung premium Galaxy Watch modellerini piyasaya sürüyor
Sonraki Haber