Nintendo ilk defa böylesi bir tehlike ile karşı karşıya kalıyor olabilir

Dünyanın en büyük oyun şirketlerinden biri olan ve geliştirdiği birçok konsolla oyunseverlerin gönüllerinde taht kuran Nintendo’da işler pek yolunda gitmiyor gibi görünüyor.

Nintendo, bugün yaptığı açıklamada elde taşınabilir konsolu Switch'in satış tahminlerinin bu yıl da pek iyi olmayacağını bildirdi. Şirket, Mart 2024'te sona eren mali yılda genel Switch satışlarında düşüş beklediğini açıkladı. Japon video oyunu şirketine göre, Switch konsolunun satışlarının bu yıl sadece 15 milyon adede düşmesi bekleniyor. Bu, yüzde 17'lik yıllık bir düşüşü işaret eder ve satışlardaki üçüncü art arda düşüş yılı olur.

Nintendo Başkanı Shuntaro Furukawa'ya göre, "Switch donanımı ve yazılım satışlarının aynı hızı koruması zor". Şirket sadece donanım ve popüler el konsolları yapmakla kalmaz, aynı zamanda özel platformu için oyunlar da geliştirir. Bu oyunlar, oyun endüstrisindeki en büyük serilerden bazılarını içerir ve hatta son zamanlarda "Super Mario" gibi başarılı filmlere de ilham vermiştir.

Nintendo ilk defa böylesi bir tehlike ile karşı karşıya kalıyor olabilir

Önemli bir şekilde, Nintendo'nun Switch'in devamı ve yenilemeleri üzerinde çalıştığına dair birçok söylenti de var. Ancak, Kantan Games danışmanlık firması kurucusu Serkan Toto, "Rehberliğe dayanarak, bir 'Switch 2' veya tamamen yeni bir donanımın piyasaya sürülmesinin bu mali yıl dışında kaldığı açıktır" dedi. Yani, Switch 2 modelinin resmi olarak duyurulmasına daha zaman olduğu anlaşılıyor.

Nintendo, son zamanlarda tedarik zinciri sorunlarını çözmüş olsa da, konsolun satışları hala düşüyor. Orijinal Switch, yaklaşık yedi yıl önce piyasaya sürüldü ve küresel pazarlarda büyük bir başarı elde etti. Ancak, şirketin bu yıl satışların düşmesini beklemesi, oyuncular arasında endişe yaratabilir.

Krafton 1. çeyrekte rekor kırdı!
Microsoft’un yeni hamlesi Xbox kullanıcılarını çok mutlu edecek
Google uygulamaları artık AppGallery'de; işte Huawei Nova 12S incelemesi
Sonraki Haber