Nintendo Switch 2 ile ilgili yeni bilgiler geldi

Nintendo'nun çok satan konsolu Switch'in devamı niteliğinde olacak yeni model hakkında farklı iddialar ortaya atılıyor.

Son bir yılın Nintendo Switch için özellikle Kuzey Amerika (ABD ve Kanada) pazarında son derece verimli geçtiğini söyleyebiliriz. Nintendo Switch, geçtiğimizin yıl tek çeyreğinden "ABD'nin en çok hızlı satan konsolu" ünvanına hak kazandı.

Bununla yetinmeyen melez konsol, Nintendo tarihinin Wii'den sonraki en karlı oyun konsolu olmayı başardı.  

Nintendo, Switch'e fazlasıyla güveniyor ve 5-6 yıllık dönemde dahi bu başarılarını devam ettireceğine kesin gözle bakıyor. Bununla birlikte rakipler güçlendikçe güçleniyor. Peki Japon şirketin stratejisi ne yönde gelişecek?

Konsolların yaşam ömrü incelendiğinde, 2-3 yılda bir ufak çaplı da olsa değişiklikler yapıldığına şahit oluyoruz. Nintendo'dan sızan bilgiler; 2019'da donanımsal ve yazılımsal çapta ufak iyileştirmeler yapılacağı yönünde.  Ancak yeni bir konsol için 2022 yılı işaret ediliyor.

AR ve VR desteği olacak mı?

Nintendo Fransa müdürü Philippe Lavoué, bu konuda pek de olumlu ifadeler kullanmıyor.  AR ve VR gibi mimarilerin yeni konsol tarafından desteklenmesi pek de mümkün gözükmüyor. Nintendo'nun amacı, aynı Wii örneğinde olduğu gibi insana kendisini oyunun içinde hissettirecek kontrol üniteleri sunmak. 

Nintendo Wii, rakiplerinden donanımsal açıdan çok daha zayıf olmasına rağmen tüm dünyada satış rakamları kırmayı başarmıştı. 

Philippe Lavoué, 4K teknolojisinden bahsetmekten de kaçınıyor. Philippe Lavoué "Nintendo'yu Nintendo yapan, diğer konsollarda veya PC'de rastladığımız muhteşem grafikler değil; sizi oyunun içine sürükleyen kontrol yapısı. Çalışmalarımız daha çok bu yönde yoğunlaşmış durumda." ifadelerini kullanıyor.

PUBG koptu gidiyor
EA yapay zekaya Battlefield 1 öğretiyor!
BYD şaşırttı, TOGG ve Tesla'yı bile geride bıraktı
Sonraki Haber