2020 Oscar Ödülleri kazananları belli oldu

Bu yıl 92.’si düzenlenen Oscar Ödülleri sahiplerini buldu. İşte 2020 Oscar Ödülleri kazananları.

Sinema dünyasının en prestijli ödülü olarak kabul edilen Oscar Ödülleri geçtiğimiz gece sahiplerini buldu. Bu yıl 92.’si düzenlenen törende büyük sürprizler yaşanmadı.

2020 Oscar Ödülleri kazananları belli oldu

Bu sene hangi filmlerin Oscar alacağı uzun bir süredir tartışılıyordu. Belli kategorilerde belli isimler sivrilmiş ve pek az kategoride çekişme yaşanacağı umuluyordu. Nitekim tam da böyle oldu.

2020 Oscar Ödülleri kazananları listesine baktığımızda öyle büyük bir sürprizle karşılaşmıyoruz. Aylar öncesinden de tahmin edildiği üzere En İyi Film Ödülü Kore yapımı olan Parasite'e gitti. Böylece Parasite, bu ödülü almayı başaran ilk İngilizce olmayan film unvanını da ele geçirmiş oldu.

Kore imzalı yapım toplam 6 dalda Oscar’a aday gösterilmişti. Nitekim bu dalların 4’ünde Oscar almayı başardı.

Oscar’ın bir diğer favorisi ise bu sene gittiği tüm etkinliklerden ödülle dönmeyi başaran Joaquin Phoenix’ti. Phoenix çok konuşulan Joker tiplemesiyle, Oscar’da da ödüle uzanmayı başardı. Phoenix, En İyi Erkek Oyuncu ödülüne layık görüldü.

En İyi Kadın Oyuncu Ödülü de beklenildiği üzere Marriage Story filmindeki performansıyla Laura Dern’e gitti.

Kısaca özetlemek gerekirse, bu sene Oscar Ödülleri’nde öyle büyük bir sürpriz yaşanmadı. Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri 2020 Oscar Ödülleri kazananları listesiyle başbaşa bırakalım.

92. Oscar Ödülleri kazananları

Popüler Haberler