2020 yılında Netflix'te en çok izlenen 10 film!

Yeni yıla girmeye sayılı günler kala, 2020 yılında Netflix'te en çok izlenen 10 film de belli oldu!

2020 yılının geçmiş yıllara nazaran hepimiz için epey farklı bir yıl olduğunu söylemek sanırım yanlış olmaz. Bu anlamda koronavirüs salgınının dünya çapında etkili olması en büyük etken oldu.

Yaşanan bu pandemi nedeni ile, birçok ülkede sokağa çıkma yasakları uygulandı. Uygulanan sokağa çıkma yasakları sebebiyle de sinema salonları kapalı kaldı. Hal böyle olunca dünya çapında milyonlarca insan televizyon ekranlarından, bilgisayarlarından ya da telefonlarından film ve dizi platformlarına yöneldi.

Ülkemizde ise bu film ve dizi platformlarının başında; Netflix, Blu TV, PuhuTV, Filmbox Live, Amazon Prime, beIN CONNECT, D-Smart GO, Tivibu GO, Turkcell TV+, Vodafone TV, YouTube Premium gibi isimler yer aldı.

İstatistikler, video internet içeriklerinin izlenme sayısında geçtiğimiz yıla oranla ciddi bir artış olduğunu gösteriyor. Özellikle de dizi ve filmlerin rekor seviyede izlenme oranlarına sahip olduklarını söyleyebiliriz.

Sadece İngilizce dışında dil kullanılan yapımlar dahi, geçtiğimiz yıla nazaran yüzde 50 oranında artış göstermiş durumda. Kullanıcıların genel anlamda tatil ve gezi içerikli yapımlara yoğun bir ilgi gösterdiğini görüyoruz. Elbette bunda seyahat kısıtlamalarının etkisinin ciddi bir etkisi olduğunu düşünüyoruz.

Bu yapımların yanı sıra, yemek tarifi videoları, eğitim içerikli videolar ve eğlence programlarına olan ilginin de geçtiğimiz yıllara oranla ciddi bir artış gösterdiğini belirtelim. Elbette bu durumun da şaşırtıcı olmadığını söyleyebiliriz. Zira sokağa çıkma yasakları sebebi ile evlerimizde kaldığımız günlerde, kısıtlı yaşam koşulları, insanların bu tür içeriklere yönelmesine sebep olmuştur.

Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan, 2020 yılında Netflix'te en çok izlenen 10 filmin hangileri olduğuna hep birlikte göz atalım.

Popüler Haberler