2023 yılında dünya çapında en çok kazanan 6 film!

2023 yılı, sinema dünyasında büyük başarılarla dolu bir yıl oldu. Gişede rekor kıran bu altı film, izleyicileri adeta büyüledi ve sinema salonlarını doldurdu.

2023 yılı, dünya genelinde sinema gişelerinde geçiş dönemi niteliğinde bir yıl olarak tarihe geçti. Disney'in Marvel Sinematik Evreni, Universal'ın Hızlı ve Öfkeli serisi ve Paramount'un Görevimiz Tehlike filmlerinin sürdürdüğü başarılı performanslar, Warner Bros.'un Barbie ve Universal'ın Süper Mario Kardeşler gibi yeni fikirlerin hakimiyetiyle dengelendi. Yılın en büyük başarısı ise Universal tarafından yayınlanan ve dünya çapında 950 milyon dolar hasılat elde eden Christopher Nolan'ın Oppenheimer filmi oldu. 

Barbie filmi, 2023 yılında tüm dünyayı kendine hayran bıraktı. Warner Bros. yapımı film, Birleşik Krallık, Arjantin, İspanya, İtalya, Polonya, Avustralya ve Brezilya'daki yıl sonu listelerinde zirveye oturdu. Barbie, Warner Bros.'un tüm zamanların en yüksek hasılat yapan filmi oldu ve özellikle Avrupa pazarında büyük başarı elde etti. Toplamda 44 uluslararası pazarda en yüksek hasılatı yapan Warner Bros. filmi unvanını kazandı.

Popüler Haberler