Bu hafta vizyona girecek filmler ( 21 – 27 Şubat )

Her hafta olduğu gibi bu hafta da gösterime giren filmleri sizler için derledik. İşte yerli ve yabancı toplamda 8 yapımın gösterime girdiği 21 Şubat haftasında izleyebileceğiniz filmler;

Geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi, bu hafta da gösterime giren filmleri sizler için bir araya getirdik. Bu hafta sinema severler için birçok türden birçok alternatif mevcut. Yerli ve yabancı 8 yapımın gösterime girdiği haftanın filmlerine dilerseniz özet şeklinde göz atalım.

Garez; bir ruhun musallat olduğu eve giren insanların başlarına gelen olaylara odaklanmaktadır. Bekar bir anne genç bir dedektif ile birlikte mahallesinde bulunan evde yaşanan bir cinayeti araştırmaya başlar. Banliyöde bulunan evin genç annesi, tüm ailesini evin içinde katletmiştir. Olayı incelemekle görevlendirilen bir dedektif ve kadın, araştırmalarını ilerlettikçe evin, içinde yaşayanları ölüme mahkum eden bir hayalet tarafından lanetlendiğini keşfeder. Mahallesindeki laneti öğrenen bekar anne, kendisini ve oğlunu lanetli evdeki şeytani ruhlardan kurtarmak ister, bunun için ise zorlu bir mücadele onu bekler!

Vahşetin Çağrısı; Martin Eden, Beyaz Diş, Demiryolu Serserileri gibi unutulmaz eserleri edebiyat dünyasına kazandıran Amerikalı yazar Jack London‘ın bir diğer romanı olan bu filmde, kızak çekmesi için Alaska’ya götürülen Buck adlı bir köpeğin yaşadıklarını konu alıyor. California’daki huzurlu hayatından koparılıp Alaska’da zorlu bir hayata uyum sağlamak zorunda olan Buck'ın yeni hayatına ayak uydurma çabasını izleyeceğiz.

Patron Gibi; bir arada yaşayan ve sıfırdan kurdukları kendi kozmetik firmasının sahipleri olan Mel(Rose Byrne) ve Mia(Tiffany Haddish) iki çocukluk arkadaşıdır. Ancak iş, güç hayat derken çok kısa sürede borca giren ikili, neredeyse iflasın eşiğine gelir ve ne yapacaklarını bilmezler. Neyse ki, kozmetik ürünlerin kraliçesi kabul edilen Claire Luna(Salma Hayek) Mel ve Mia'nın şirketini kendi klişe yöntemleriyle satın alır. Artık ikili firmalarını satmış, parasal olarak rahatlasa da, arkadaşlıkları bozulma noktasına gelmiştir. Birisi parayı çok severken diğeri ise şirketi devam ettirmeyi planlamaktaydı. Fakat arkadaşlar çok kısa sürede arkadaşlıklarını toparlamak zorunda kalır. Çünkü Claire Luna, Mel ve Mia'ya ait olan ürün fikirlerini, firmalarını satın aldığı için kullanacaktır hem de, kendi eseri gibi. Bunun farkına varan ikilimiz, Claie'e karşı cephe alırlar ve şirketlerini geri almak için ellerinden geleni yapacaklarını gösterirler. Bu anlamda bir çok çirkinliğe şahit olurken, kahkahalar atmaya hazır olun!

Burası Cennet Olmalı; film, birçok şehre seyahat eden ve hepsinde de anavatanı Filistin ile benzerlikler bulan bir adamın hikayesini merkezine alıyor. Elia Suleiman’ın alteregosu ES yeni bir memleket arayışına girer. Fakat Paris’ten New York’a, dünyanın hangi köşesine giderse gitsin, memleketi Filistin peşinden gelir. Yakasını bırakmayan ülkesi ES’i gündelik hayatın içinde absürt ve komik durumların içine sürükler. Neresi gurbet, neresi memleket sorusunu tartışan film 2020 yılının Oscar Ödülleri’nde Filistin’i temsil edecek. Elia Suleiman, “Eğer bir önceki filmimde Filistin dünyanın bir mikrokozmosu olarak görülürse, yeni filmimin dünyayı Filistin’in bir mikrokozmosu olarak temsil etmeyi denediğini söyleyebilirim.” diyor.

Bayi Toplantısı; Küçük Esnaf, Yol Arkadaşım, Yol Arkadaşım 2’nin senaristi İbrahim Büyükak ve yönetmeni Bedran Güzel’den yepyeni bir komedi! Filmde Adem, Namık ve Sadık Anadolu’da beyaz eşya işi yapmaktadır. Bayi toplantısı için İstanbul’da yolları kesişir. Üç günlük bayi toplantısında yaşanan beklenmedik olaylar sonucu, kendilerini çılgın bir soygun planının içinde bulurlar... Üç bayinin tek kurtuluşu birbirlerine güvenmekten geçecektir.

Vikingler Büyük Macera; kendilerine has kültürleri, birbirleriyle kurdukları bağlar ve farklılıklarıyla çok sevdiğimiz Vikingler'in animasyon filmi de bu hafta vizyona girecek filmler arasında. Sevilen çizgi dizi serisinin yaratıcıları tarafından beyaz perdede ilk kez izleyeceğimiz animasyon filmi; aile sevgisi, dostluk ve cesaret temalarıyla dikkat çekiyor. 1980'li yıllarda Türkiye'de ilk kez yayınlanan ve çok sevilen çizgi filmler listesinin başında yer alan Vikingler o günden bugüne bir çok kuşağın beğenisini kazanmaya devam ediyor. Viki ve dostları Ylvi, Squirrel, Leif şef Halvar ve ekibiyle bilirkte yepyeni bir maceraya yelken açacaklar!

Efsunlu Ayin; Gazetecilik bölümü son sınıfta okuyan Ebru, bir öğrenci yurdunda ikamet etmektedir. Yurt hakkında sürekli rivayetler dolaşmakta ve korku dolu hikayeler anlatılmaktadır. Ebru bunlara inanmasa da kendisi de birçok garip olay yaşar ve yurdun geçmişini araştırmaya başlar. Ebru’ya musallat olan varlıkların geçmişte kaybolan kızlarla bağlantısı vardır. Bu bağlantıyı çözmeye çalışan Ebru, binlerce yıldır insanlar ve cinler arasında süregelen bir akdin bozulacağı ayin gecesinin tam ortasında kalacaktır.

Merak edenler için bu hafta vizyona girecek filmlerin yönetmen ve oyuncularına da göz atalım. İşte 21 Şubat haftası vizyona girecek filmler;

Popüler Haberler