Hafızalara kazınan 20 salgın filmi!

Koronavirüsün hızla yayıldığı şu günlerde sizleri tedirgin etmek istemeyiz, ancak listemizdeki filmler tavsiye anlamında faydalı olabilir.

Bildiğiniz üzere koronavirüsü tüm dünyayı etkisi altına almış durumda. Her ne kadar ülkeler salgının yayılmasını önlemek amacıyla tedbirlerini artırsa da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konan kişilerin sayısı 160 bini aştı. Çin'de yeni tip koronavirüs salgınında ölü sayısı 3 bin 199'a ulaştı. Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamada, Kovid-19 nedeniyle son 24 saatte hepsi Vuhan'da olmak üzere 10 kişinin daha hayatını kaybettiği belirtildi. Diğer yandan İtalya'da virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı bugün 368 kişi daha artarak 1809'a, virüsün bulaştığı kişi sayısı ise 24 bin 747'ye yükseldi.

Koronavirüs tüm dünyada hızla yayılmaya devam ederken, hayat bu anlamda kötü etkilenmeye devam ediyor. Şirketler kapanıyor, üretimler durduruluyor, dünya borsaları çakılıyor, çok daha önemlisi ise insanlar ölüyor.

Her ne kadar şu ana dek bu derece şiddetli bir salgına daha önce şahit olmasak da, aslında bu sahnelere çok da yabancı sayılmayız. Zira bu anlamda çekilmiş birçok film var. Her biri birbirinden farklı senaryolara sahip olsa da, ana tema dünya üzerinde virüsün yayılması ve bunun sonucunda yaşanan tüm olumsuzluklar konu alınıyor.

Biz de koronavirüsün dünya üzerinde hızla yayılmaya devam ettiği şu günlerde, benzer temalı filmleri sizler için bir araya getirdik. Amacımız size tedirginlik yaşatmak değil. Ancak bu filmleri izlerken, kendimizi ve sevdiklerimizi korumak anlamında, hem bilgi sahibi olmanızı hem de bu olayları yaşamadan tecrübe edinmenizi temenni ediyoruz.

Dilerseniz sözü daha fazla uzatmadan, bugüne dek çekilmiş ve hafızalardan silinmeyen, salgın temalı filmlere hep birlikte göz atalım.

İşte hafızalara kazınan 20 salgın filmi;

Popüler Haberler