Facebook, WhatsApp ve Facebook 24 saat kullanılmayacak!

Facebook kullanıcısı bir grup, Faceblock adını verdikleri kampanya ile WhatsApp, Facebook, Messenger ve Instagram'ı 24 saat boyunca kullanmama kararı aldı.

87 milyon kişinin kişisel verilerini araştırma şirketi Cambridge Analytica ile paylaşan Facebook, #Faceblock kampanyası ile kullanıcılarının boykotu ile karşı karşıya. Facebook kullanıcı bir grup, Facebook, Instagram, WhatsApp ve Messenger ürünlerini kullanmayarak boykot etme çağrısında bulundu.

Tarih oldukça manidar

Faceblock kampanyası, Facebook CEO’su Mark Zuckerberg’in skandal hakkında ABD Kongresi’nde ifade vereceği 11 Nisan Çarşamba gününe denk geliyor. Facebook’un veri gizliliği konusunda daha iyi iş çıkarabileceğine dikkat çekmek isteyen kampanyanın sözcüsü Laura Ullman, şunları aktardı: “İnsanların Facebook’u sevdiklerini ancak iyileştirmeler görmek istediklerini doğrudan ifade edebilecekleri bir kampanya organize etmek istedik. Platformu bir gün boyunca kullanmamak kolayca gerçekleştirilebilecek sanal bir gösteri ancak daha iyisini istediğimize dair güçlü bir mesaj gönderecek.”

Silme kararına alternatif
Birçok kullanıcı Cambridge Analytica skandalı sonrasında Facebook hesaplarını topyekun silmeye karar verirken, Ullman bunun platformu kullanmayı hâlâ sevenler için zor bir tercih olduğunu söyledi ve ekledi: “Herkesin bunu yapma lüksü yok. Facebook bir tekel yarattı ve kimi ülkelerde internete girmenin tek yolu bunu Facebook üzerinden yapmak. Ayrıca Facebook bazı yerlerde insanların tek haber kaynağı konumunda.”

İşte katılmak için adres

The Guardian Gazetesi'ne konuşan Ullman, #faceblock etiketiyle yürütülen kampanyaya katılmak isteyenlerin boykotun Facebook’ta oluşturulan etkinlik sayfasına katılabileceklerini ve buradan Zuckerberg’e doğrudan mesaj gönderebileceklerini ekledi. Bu haberin yazıldığı sırada söz konusu etkinlik sayfasının 1.000’den az katılımcısı bulunuyordu.

Skandal! Meydanda porno izlettiler
Apple'ın kurucusu: Facebook'u silin!
Apple Türkiye’ye özel düşük vergili iPhone üretecek, sonunda bizi de düşündüler
Sonraki Haber