Facebook Lite iOS ilk kez Türkiye'de mi kullanılacak?

Facebook Lite iOS sürümünün ilk kez Türkiye'de kullanıma sunulacağı iddia edildi.

Android platformunda uzun süredir bulunan Facebook Lite uygulaması özellikle düşük donanım özelliklerine sahip telefonlar için kullanılan bir uygulama. Ayrıca veri konusunda da tasarruf sağlayan Facebook'un hafifletilmiş sürümünün iOS versiyonu için çalışmalar başladı.

Facebook Lite iOS sürümü geliyor!

9to5Mac'in haberine göre sosyal ağ iOS için Lite uygulama üzerinde çalışıyor. Haberle ilgili açıklama yapan Facebook ise iddiaları kabul etti ve Facebook Lite iOS sürümünün test aşamasında olduğunu belirtti.

Ortaya çıkan bilgilere göre hafif sürür sadece 5 MByte yer kaplayacak. Özellikle eski model iPhone modelleri için geliştirilen uygulama, normal sürümden çok daha hızlı çalışıyor. Aynı zamanda daha az pil harcayan uygulama daha az veri kullanıyor.

İlk olarak Türkiye'de mi kullanıma sunulacak?

Facebook Lite sürümünün dünya üzerinde iPhone modellerinin en pahalı olduğu ülkeler sıralamasında üst sıralarda yer alan Türkiye'de ilk olarak kullanıma sunulacağı iddiaları da bulunuyor.  Zira eski iPhone kullanımının yaygın olduğu bir ülke olduğumuz için bu iddia çok da mantıksız değil. Ancak konuyla ilgili resmi bir açıklamanın olmadığını da belirtelim. 

Şimdilik kimler tarafından ve nasıl kullanıldığı bilinmeyen uygulamanın önümüzdeki aylarda kullanıma sunulması bekleniyor. Uygulamanın geliştirilme sebebi ise eski nesil iOS cihaz sayısındaki artış. Kullanıcılar eskisi kadar hızlı telefon değiştirmediği için halen eski iPhone modellerini görmek mümkün. Ancak yavaş kalan bu modeller için Lite sürüm seçenekleri işe yarıyor.

Instagram değişti! Peki neler sunuyor?
Twitter’da çalışmak ister misiniz?
iPhone sahipleri büyük bir sorundan kurtuluyor, Apple sonunda harekete geçti
Sonraki Haber