Instagram'dan beklenen özellik nihayet geldi!

Instagram bir değil iki kullanışlı yeni özellik sunuyor. Buna göre artık carousel şeklinde gönderi paylaşan kullanıcıların seçenekleri çoğalacak. İşte detaylar.

2017'den beri Instagram, kullanıcıların 10 adede kadar fotoğraf ve videoyu tek bir gönderide birleştirmesine izin verdiği carousel isimli bir gönderi biçimine izin veriyor. Şimdi özelliğin gelmesinden yaklaşık dört yıl sonra, şirket bir carousel gönderiden tek bir resmi veya klibi silmenin bir yolunu ekliyor.

Instagram başkanı Adam Mosseri, son haftalık video güncellemelerinden birinde yeni özelliğin nasıl çalıştığını ayrıntılı olarak anlattı. Önce üç nokta simgesine, sonra da düzenle düğmesine dokunarak bir carousel üzerinden bir fotoğrafı veya videoyu silebilirsiniz. Bu noktada, kaldırmak istediğiniz görüntüye veya klibe kaydırıp ardından sil simgesine dokunmanız yeterli olacaktır. Mosseri'ye göre, özellik şu anda yalnızca iOS'ta kullanılabiliyor, ancak yakında Android'e gelecek. Ayrıca, Instagram'ın bir süre önce eklemesi gereken bir özellik olduğu doğru.

Instagram'dan beklenen özellik nihayet geldi!

Şirket başka bir özellik daha sundu. Henüz sadece ABD'de olan bu yeni özelliğe de “Rage Shake” deniyor. Instagram kullanırken bir şeyler düzgün çalışmıyorsa telefonunuzu sallamanız gerekecek. Bunu yapmak, uygulamanın hata raporu arayüzünün görünmesine neden olacak. Daha sonra şirkete hatayla ilgili geri bildirim yapabileceksiniz. Rage Shake şu anda yalnızca ABD'de kullanılabilir.

Her iki özellik de Instagram'ı kullanma şeklinizi değiştirmeyecek ancak özellikle carousel gönderilerden seçtiğinizi silmek özelliği kullanıcıların çok işine yarayacaktır.

Instagram'da yeni bir grup sohbeti nasıl oluşturulur?
Instagram Direct'i kullanarak gönderilen bir mesajın gönderimi nasıl iptal edilir?
Türkiye'deki popüler bir model daha HyperOS güncellemesi aldı
Sonraki Haber