Twitter Erdoğan'ı Türkiye devlet görevlisi olarak adlandırdı

Twitter, Türkiye'de de profil etiketlerini kullanmaya başladı. Sosyal medya devi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye görevlisi olarak nitelendirdi.

Twitter, geçtiğimiz yıl belli başlı Avrupa ülkelerinde profil etiketi adını verdiği özelliğini kullanıma sunmuştu. Sosyal medya devi geçtiğimiz günlerde ise Türkiye için "Devlete bağlı hesapları tespit etmek için çalışmalarımızı genişletiyoruz." açıklamasında bulunmuştu. Twitter bu süreçte bugün ilk atılımlarını gerçekleştirdi.

Twitter'ın etiket yöntemi Türkiye'de de başladı

Sosyal medya devi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanTürkiye devlet görevlisi olarak etiketledi. Erdoğan'ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un hesapları da Türkiye devlet görevlisi olarak etiketlendirildi. 

Popüler sosyal medya platformu, geçtiğimiz aylarda Amerika, Fransa, İngiltere, Rusya ve Çin için de bazı hesaplarda etiket sistemini kullanıma sunmuştu. Bu süreçte Rusya ve Çin'in bazı medya kuruluşlarına devlet destekli etiketi getirilmişti. Bu etiket sayesinde hangi medyanın devlet tarafından desteklendiği açıkça görünüyordu. 

Ancak Twitter bazı ülkelere ayrıcalık yapmıştı. Örneğin; BBC, Voice of America, Deutsche Welle gibi devlete yakınlığıyla bilinen batılı medya kuruluşları bu şekilde etiketlenmemişti.

Twitter'ın Türkiye'de nasıl bir politika izleyeceği henüz bilinmiyor. Ancak son olaylarda yaşanan devlet yetkililerin tweetlerini yasaklama yolu izleyen Twitter'ın sert bir politika izleyeceği ortada.

İlerleyen günlerde Türkiye'de faaliyet gösteren siyasetçi ve medya kuruluşlarının tamamının bu etikete sahip olması bekleniyor.

Clubhouse ses kayıtlarını Çin'e mi gönderiyor?
Bill Gates'in kızı çip takma olayı ile dalga geçti!
Apple iPhone kullanıcılarına büyük bir sürpriz yapacak, sır perdesi aralandı
Sonraki Haber