WhatsApp, Bilinmeyen Arayanları Susturma Özelliği Üzerinde Çalışıyor

WhatsApp'ın, popüler iletişim platformunda spam ve rahatsız edici arayanları engellemeyi amaçlayan yeni bir özellik üzerinde çalıştığı bildiriliyor.

WhatsApp dünya genelinde yaygın olarak kullanılsa da, hizmet telefon numaralarına dayalı ve bir kişi, aranılan kişinin adres defterinde kayıtlı olmasa bile herhangi bir kayıtlı kullanıcıyı arayabilir. WhatsApp tarafından geliştirilen bu yeni özellik şirket tarafından kullanıma sunulduğunda, istenmeyen arayanların kullanıcıları rahatsız etmesini engelleyebilir.

Platformdaki özelliklerin gelişimini takip eden WABetaInfo tarafından paylaşılan detaylara göre Android için WhatsApp'ın son beta sürümü, kullanıcıların bilinmeyen numaralardan gelen aramaları sessize almalarını sağlayacak bir özelliğin kodunu içeriyor. Ancak, şu anda test kullanıcılarının denemesi için mevcut olan diğer gelecek özelliklerin aksine, bu yeni özellik geliştirme aşamasında gibi görünüyor.

Özellik takipçisi ayrıca, ayarlar menüsünde bulunan Bilinmeyen arayanları Sustur düğmesini gösteren özelliğin ekran görüntüsünü de paylaştı. Geçişin etkinleştirilmesi, kullanıcıların adres defterinde kayıtlı olmayan telefon numaralarından gelen aramaları sessize alır.

WhatsApp, Bilinmeyen Arayanları Susturma Özelliği Üzerinde Çalışıyor

Bu özellik, sözde bilinmeyen kullanıcılardan gelen aramaları susturacak olsa da, gelen aramalar listesinde ve bildirim alanında görüntülenmeye devam edecek, böylece kullanıcı, bilinmeyen bir arayanın kendisine ulaşmaya çalıştığından tamamen habersiz olmayacak. Özellik, hizmetteki dolandırıcılık ve istenmeyen aramaları ortadan kaldırmak için kullanışlı olabilir ve kullanıcılar, mesaj bıraktıkları takdirde bilinmeyen bir arayanı geri aramayı her zaman seçebilirler.      

Bilinmeyen arayanları susturmak için yeni ayarı ne zaman tanıtmayı planladığına dair WhatsApp'tan henüz bir haber yok. Özellik Android'de geliştirilirken tespit edilmiş olsa da, iOS ve masaüstü uygulamasında da yerini alması bekleniyor. Ancak, özellik halen üzerinde çalışıldığı için, tüm kullanıcılara sunulmadan önce güncellenebilir veya değiştirilebilir.

WhatsApp, bölünmüş görünüme sahip Android tabletler için yeni bir güncelleme duyurdu
Twitter Blue, 20'den fazla ülkeye genişliyor
Huawei yeni etkinliğini duyurdu! İşte tanıtılacak ürünler
Sonraki Haber