Android'de SMS gönderen virüslü uygulamalar

Android'de SMS gönderen virüslü uygulamalar keşfedildi.

Android'in yaygınlaşması ile virüslü uygulamalar tehlikesi de bir hayli arttı. Eğer bir Android kullanıcısı iseniz bu tehlikelerden korunmak için Google Play'den uygulama indirirken, verdiğiniz izinlere dikkat etmeniz gerekiyor. Uygulamalar, bu izinlerden yola çıkarak bazı çeşitli güvenlik sorunlarına neden olabiliyorlar.

Bir güvenlik firması olan Cloudmark, SMS gönderen bir Android virüsü keşfetti. Şirket tarafından yapılan açıklamaya göre, Angry Birds Star Wars ve Need for Speed Most Wanted oyunları, Hong Kong'da tutulan bir sunucu tarafından yayımlanıyor. Bu uygulamaların aslında tuzak oldukları ve başka bir sunucuya bağlanıp spam harekatı için haber beklemesini sağladığı ortaya çıktı. SMS yoluyla iletilen mesajlar, şarj süresinin kısalmasının yanı sıra kullanıcıyı yüksek fatura ücretlendirmeleri ile de karşı karşıya bırakıyor.

Diğer telefonlara SMS yoluyla iletilen mesajlarda ise bir hediye kartı kazandığı, fakat gönderilmesi için kargo ücreti olan 5.95 doların ödenmesi gerektiği söyleniyor. Linke tıklandığı zaman ise kredi kartı bilgileri isteniyor.

Facebook, kullanıcılara yeni bir zaman tüneli hazırlıyor
Windows 8 pil canavarı çıktı!
Xiaomi, Tesla Model Y ile rekabet edecek ikinci elektrikli aracını geliştiriyor
Sonraki Haber