Biden'den ilginç hack kararı! Herkes şaşkın!

Başkan Biden, dün imzalanan bir yürütme emriyle, federal kurumların ABD ulusal güvenliğini tehdit eden veya yabancı hükümetler ve bireyler tarafından uygunsuz kullanım riski taşıyan ticari casus yazılımları kullanmasını yasakladı.

Emir, kolluk kuvvetleri, savunma ve istihbaratla ilgili olanlar da dahil olmak üzere tüm departmanlar için geçerli olacak. Ayrıca, geçmişte ABD hükümeti hakkında kamuya açık olmayan bilgileri ifşa etmek için kullanılan casus yazılımların kullanımı da yasaklanıyor.

Biden yönetiminin Beyaz Saray web sitesinde yayınladığı yürütme emri, etkilenecek casus yazılım satıcılarının bir listesini içermiyor. TechCrunch'a göre, hükümet yetkilileri muhabirler tarafından sorulduğunda belirli firmaları isimlendirmeyi reddetti. Ancak yönetim, emrin ABD ve yabancı yapımı casus yazılımları içerdiğini söylüyor. Talimatta belirtilen kriterlere bakılırsa, İsrail'in NSO Grubu ve Makedonya'nın Cytrox'u gibi bilinen hükümet casus yazılım üreticileri etkileniyor.

Biden'den ilginç hack kararı! Herkes şaşkın!

Güvenlik araştırmacıları ticari casus yazılımların oluşturduğu tehlikeler konusunda uzun süredir uyarıda bulunuyorlar. Bu tür programlar sıklıkla, tüm yazılım ekosistemlerini güvensiz hale getiren önceden açıklanmamış güvenlik açıklarını hedefliyor. NSO Group'un kötü şöhretli Pegasus casus yazılımı söz konusu olduğunda, firma, kurbanın herhangi bir şeye dokunmasına gerek kalmadan programın bir iPhone'a bulaşmasına izin veren iOS'taki bir CoreGraphics güvenlik açığından yararlandı. Ayrıca, birçok hükümet ciddi suçları araştırmak için casus yazılımları tutumlu bir şekilde kullandığını iddia etse de bu, bazılarının yazılımı ülke içi gözetleme ve siyasi muhalifleri hedef almak için kullanmasını engellemedi.

The Hill'e konuşan bir Beyaz Saray yetkilisi, "Dijital otoriterlik tehdidi ve dünyadaki uygulamalar konusunda çok endişeliyiz, ancak teknolojinin kötüye kullanımının herhangi bir eyalette meydana gelebileceğinin de farkındayız" dedi. “Bu nedenle, teknolojinin kullanılmasını istediğimiz şeklin tüm dünyada insan hakları ve demokratik ilkelerle uyumlu olmasını sağlamak için adımlar atıyoruz.”

Microsoft Teams yeni hali ile çok beğenildi
Levi's modellerini yapay zekaya göre tasarlayacak
Samsung'un amiral gemisi katili modeli için geri sayım başladı
Sonraki Haber