Mac’te Windows deneyimi Parallels ile yaşayın

macOS için geliştirilen Parallels uygulaması ile Mac’te Windows, Android ve Linux gibi işletim sistemlerini sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Peki, Parallels bizlere neler sunuyor?

Mac sahipleri macOS’in yanında bazı uygulamalar için Windows işletim sistemi de kullanmak zorunda kalabiliyor. Apple da Mac kullanıcılarını düşünüp Bootcamp adını verdiği, Mac’e sorunsuz bir şekilde Windows yüklemeye yarayan aracını sunuyor. Ancak Bootcamp ile Windows kullanmak bazen işkence olabiliyor. Windows’a geçmek için Mac’i kapatmanız ve açarken alt tuşuna basılı tutup Windows’u açmanız gerekiyor. Bu zahmetli iş Parallels ile sona eriyor.

Parallels uygulaması ile Mac’e Windows, Android ve Linux gibi işletim sistemlerini dakikalar içerisinde kurabiliyor ve macOS’i kapatmadan bu işletim sistemleri arasında kolayca geçiş yapabiliyorsunuz. Biz bu haberimizde Parallels ile Windows deneyiminden bahsedeceğiz.

Windows’u sanki bir uygulama gibi çalıştıran Parallels, sunduğu ince ayarlar ile ön plana çıkıyor. Windows 10’u sadece 5 dakika gibi bir sürede kullanıma hazır hale getiren Parallels’te; ikinci işletim sisteminin kaç GB RAM kullanacağını, ekran kartınızın belleğinin ne kadarını ve işlemcinizin kaç çekirdeğini paylaşacağınızı ayarlayabiliyorsunuz.

Bootcamp’e göre daha stabil çalışan Parallels ile trackpad’i üç parmağınız ile sola kaydırarak Windows’a geçebiliyorsunuz. macOS’i de arkaplanda çalıştırdığı için diğer işletim sistemine gelen bildirimlere anında ulaşabiliyorsunuz.

Parallels’in en çok sevdiğim yanı ise macOS ile Windows arasında dosya paylaşımı sunulması. Bu sayede macOS masaüstüne veya dock’a Windows uygulamalarını ekleyebiliyor ve bu uygulamaları saniyeler içerisinde açabiliyorsunuz. Ayrıca benim gibi Mac'in klavye kısayollarına alıştıysanız, Parallels ile bu kısayolları Windows'ta da kullanabiliyorsunuz.

Ancak Parallels’in bir kötü yanları var. MacBook, iki işletim sistemini aynı anda çalıştırdığı için şarj  tüketimi inanılmaz derecede fazla oluyor. Özellikle işiniz sürekli Windows’ta ise, macOS askıya alınmadığı için şarjınız 2-3 saat içerisinde bitebiliyor.

Parallels'te ayrıca Toolbox adı verilen ince ayarların yapılabileceği bir araç da yer alıyor. Toolbox ile ekran çözünürlüğünü değiştirebilir, RAM'i temizleyebilir, simgeleri tek tıklama ile gizleyebilir, ekran görüntüsü alabilir ve video dönüştürebilirsiniz.

Eğer siz de benim gibi Mac'te Windows kullanmak istiyor ve şarj sizin için sorun değilse Parallels'i mutlaka denemelisiniz. Windows'u sanki bir uygulama gibi çalıştıran Parallels'in deneme sürümünü buradan indirebilirsiniz. 

Windows 10 için yeni güncelleme!
Note 8 sahipleri bu haberi kaçırmasın!
Nissan en büyük olmak için hamlesini yaptı; 3 senede 30 yeni model
Sonraki Haber