Red Hat 34 milyar dolara IBM tarafından satın alındı!

Açık kaynak destekli yazılımlarıyla bilinen Red Hat, ünlü yazılım firması IBM tarafından 34 milyar dolara satın aldı.

Büyük şirketler zaman zaman farklı amaçlarla diğer şirketleri satın alıyor. Bu alanda son dakika gelişmesi yaşandı ve IBM, açık kaynak kodlu yazılım üreticisi Red Hat'i 34 milyar dolara satın aldığını açıkladı.


Red Hat 34 milyara IBM tarafından satın alındı!

Yapılan anlaşmaya göre IBM, Red Hat'in hisseleri başına 190 dolar ödeme yapacak. Bu rakam Red Hat'in Cuma akşamı kapanan hisselerinin fiyatının yüzde 60 üstü bir değere karşılık geliyor.


Anlaşma ile ilgiil detaylara bakacak olursak:

  • IBM, Red Hat'in çıkarılmış ve ödenmemiş tüm hisselerini, hisse başına 190 dolar karşılığında, toplam olarak yaklaşık 34 milyar dolarlık kurumsal değeri temsil edecek şekilde satın alıyor.
  • Danışmanlık şirketi JP Morgan, anlaşmayı IBM'e önerdi ve finansmanın çoğunu sağladı. Anlaşmada Guggenheim Ortakları ise Red Hat'i temsil etti.
  • IBM, Red Hat'ın açık yönetimine, açık kaynak katkılarına, açık kaynak topluluğuna olan katılımına, geliştirme modelini ve yaygın geliştirici ekosistemini desteklemeye devam edecek.
  • IBM ve Red Hat ayrıca IBM Cloud'a ek olarak Amazon Web Servisleri, Microsoft Azure, Google Cloud, Alibaba ve daha fazlası gibi büyük bulut sağlayıcıları dahil olmak üzere Red Hat ortaklıkları oluşturmaya ve geliştirmeye devam edecek.
  • Red Hat, bağımsız bir birim olarak IBM'in Hibrid Bulut ekibine katılacak ve Red Hat'ın açık kaynak geliştirme mirası ve taahhüdünün, mevcut ürün portföyünün ve pazara giriş stratejisinin ve benzersiz geliştirme kültürünün bağımsızlığını ve tarafsızlığını koruyacak.
  • Red Hat, Jim Whitehurst ve Red Hat'in mevcut yönetim ekibi tarafından yönetilmeye devam edecek. Jim Whitehurst ayrıca IBM'in üst düzey yönetim ekibine katılacak ve IBM CEO'su Ginni Rometty'ye rapor verecek. IBM, Red Hat'ın genel merkezini, tesislerini, markalarını ve uygulamalarını sürdürmeyi planlıyor.

IBM Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Ginni Rometty, "IBM, dünyanın bir numaralı hibrit bulut sağlayıcısı olacak ve şirketlere iş için bulutun tam değerini açığa çıkaracak bulut çözümü sunacak" dedi. Rommery sözlerine şöyle devam etti:  "IBM ile güçleri birleştirmek, açık kaynaklı kaynağın dijital dönüşümün temelini hızlandıracak ve Red Hat'ı daha geniş bir kitleye ulaştırmak için daha büyük bir ölçek, kaynak ve yetenek seviyesi sunacak. Bu arada benzersiz kültürümüzü ve sarsılmaz bağlılığımızı koruyacak."

Red Hat nedir?

Red Hat, açık kaynaklı ve Linux tabanlı profesyonel yazılım şirketidir. Şirket, 1993′te Bob Young ve Marc Ewing tarafından kurulmuştur. Linux dünyasına açık kaynaktan nasıl para kazanılabileceğini ilk gösteren şirketlerden biri olan Red Hat yazılım sektörünün kabul görmüş ve önemli bir markasıdır.

Winamp 5.8 kullanıma sunuldu! Hemen yükle!
Biznet yabancı rakipleriyle güvenlik raporunda yer aldı
Alfa Romeo'dan beklenmedik karar, siyasete alet oldular
Sonraki Haber