Windows 8'in bazı yeni özellikleri kısa süreliğine gözüktü!

Kısa süreli de olsa Windows 8'in bazı özellikleri yakalanabildi!

Dünyanın en büyük yazılım şirketleri arasında bulunan Microsoft, yeni işletim sistemi Windows 8 ile ilgili bir çok sürüm yayınlamış, final sürümünün 2012'nin son çeyreğinde karşımızda olacağını belirtmişti. Fakat Japonya'da geçtiğimiz günlerde bir Microsoft yetkilisinin yaptığı açıklamada, ilk Windows 8 tanıtımının Haziran ayında gerçekleşeceği, sunumun yapılacağı haberini sizler ile daha önceden paylaşmıştık.

Haziran ayında kullanıcılar için yayın önizleme sürümü tanıtılacak olan yeni Windows 8 hakkında yenilikler gelmeye başlıyorken içini doldurduğumuz saatlerde Microsoft resmi sitesinde bir kaç yeni özellik paylaştı, kısa süreliğine web sitesinde bulunan bu özellikler belli bir süre sonra kaldırıldı, koyulan özellikler arasında yakalananlar internette tüm hızıyla şimdiden yayılmaya başladı bile.



Olay geçtiğimiz saatler Building Windows 8 resmi blog'unda meydana geldi. Windows'un belli bir süre olarak yayınladığı bu yenilik ise çift monitör özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Microsoft yeniliği tanıtırken Windows kullanıcılarının PC kullananlarının yüzde 85.32'si ve laptop kullananların yüzde 95.64'ü tek monitör geri kalan tüketicilerin ise çift monitörü tercih ettiğini bu yüzden kullanıcın kullanım rahatlığı açısından her monitör için farklı duvar kağıdı seçebilme özelliği ile karşımıza çıkıyor.



Bildiğiniz üzre önceki Windows sürümlerinde görev çubuğunun diğer monitörlere aktarımında sıkıntılar çıkıyordu, görünen o ki Microsoft bu sıkıntıyı çözmüş, altta bulunan görev çubuğunu stabil bir şekilde diğer monitöre de taşıyarak kullanımı son derece rahatlatmış diyebiliriz.



Dikkat çeken yeniliklerden bir diğeri ise o meşhur metro arayüzde olarak karşımıza çıkıyor. Microsoft'un değişiminin yegane sebebi olarak gösterilen yeni arayüz çift monitöre de taşınacak, yani metro arayüzü çift monitörde kullanabileceğiz.




Yeni bilgisayar alacaklar dikkat!
En güçlü ekran kartı ASUS GeForce GTX 690, piyasada!
Google uygulamaları artık AppGallery'de; işte Huawei Nova 12S incelemesi
Sonraki Haber