İşte dünyanın en yüksek çözünürlüklü dijital fotoğrafı!

Bilim insanları, dünyanın en büyük dijital kamera sensörü ile 3 bin 200 MP'lik bir fotoğraf çekmeyi başardı.

İşte dünyanın en yüksek çözünürlüklü dijital fotoğrafı!

ABD Ulusal Hızlandırıcı Laboratuvarı'nda görevli bilim insanları, dünyanın en büyük dijital kamera sensörü ile 3 bin 200 MP'lik bir fotoğraf çekmeyi başardı.

İşte dünyanın en yüksek çözünürlüklü dijital fotoğrafı!

Megapiksel denildiğinde birçoğumuzun aklına profesyonel fotoğraf makinaları ya da amiral gemisi düzeyinde akıllı telefonlar geliyor. Zira megapiksel yarışı günümüzde özellikle akıllı telefonlarda oldukça ilgi uyandıran ve heyecan verici bir hale gelmiş durumda.

Öyle ki; son olarak akıllı telefonlarda 108 MP çözünürlüğe sahip kameraları dahi gördük. Ancak şimdi sizlere inanılması güç çözünürlükte bir fotoğraftan bahsedeceğiz. ABD Ulusal Hızlandırıcı Laboratuvarı'ndaki bilim insanlarının çekmiş olduğu dünyanın en yüksek çözünürlüklü dijital fotoğrafı, profesyonel fotoğraf makinalarının ya da üst seviye akıllı telefonların çekmiş olduğu fotoğraf çözünürlüğünden çok daha büyük.

İşte dünyanın en yüksek çözünürlüklü dijital fotoğrafı! - Resim : 1

Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi (SLAC) ABD Ulusal Hızlandırıcı Laboratuvarı’ndan bilim insanları tarafından yapılan açıklamada, bu fotoğrafın dünyanın en büyük dijital kamera fotoğrafı olduğu ifade edildi.

İşte dünyanın en yüksek çözünürlüklü dijital fotoğrafı! - Resim : 2

Dünyanın en büyük dijital kamerasının sensörü ile gerçekleştirilen proje kapsamında ekip 3 bin 200 MP'lik (3,2 milyar piksel) çözünürlüklü dijital fotoğrafı elde etmeyi başardı.

Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi yetkilileri elde etmiş olduğu verilerin, şu ana kadar tek seferde çekilen en büyük fotoğraflar olduğunun vurguladı.

Yaklaşık 2 otomobil büyüklüğünde olan bu devasa fotoğraf makinesi yakın zaman sonra Şili'deki gözlemevinde bulunan teleskoba yerleştirilecek olup, diğer galaksilerin fotoğraflarını çekmek için kullanılacak. Aynı zamanda bu fotoğraf makinesinin 10 yıl boyunca Güney Yarımküre'den gökyüzünü tarayarak 20 milyar farklı galaksinin fotoğraflarını çekmesi amaçlanıyor.