2011' e damgasını vuran heyecan verici 10 teknoloji

Bu yıl bildiğiniz gibi bir çok cihaz satışa çıktı. Akıllı telefon ve tabletler sadece geçtiğimiz 2011 yılında bile epey mesafe kat etti. Şimdi hep birlikte insanların bu yıl sıraya girdiği teknolojileri inceleyelim.

2011' e damgasını vuran heyecan verici 10 teknoloji

Bu yıl bildiğiniz gibi bir çok cihaz satışa çıktı. Akıllı telefon ve tabletler sadece geçtiğimiz 2011 yılında bile epey mesafe kat etti. Şimdi hep birlikte insanların bu yıl sıraya girdiği teknolojileri inceleyelim.

Google Nexus 10

İlk sırayı Neuxs 10 alıyor. Özellikle küçük kardeşinin etkileyici tantım ve özelliklerinin ardından Nexus 10 tablet dünyasının en çok beklenen cihazlarından biri oldu. Google'dan yılın bu çeyreğinde etkileyici bir etkinlik bekleniyordu. Ancak etkinlik son anda ertelendi ve cihazlar blog üzerinden tanıtıldı.

Nexus 10'un kısaca özelliklerinden bahsedecek olursak, Gorilla Glass 2 ile korumalı ekran sunuyor. Ayrıca çift ARM Cortex-A15 işlemci, dört çekirdekli ARM MAli-T604 GPU, 2 GB RAM, 5 mega piksel kamera, 1.9 MP ön kamera, LED flaş, Wi-Fi, GPS ve çift hoparlör bulunuyor. Nexus 1 Android 4.2 ile çalışıyor.

Google Search

Android bildiğiniz gibi açık kaynak kodlu yapısıyla iOS'u kullanım olarak 5'e katlayan Google'ın işletim sistemidir. Google uygulamalarının Google search ile bağlantısı ve Android işletim sistemindeki her geçen gün artan sayılarla Google Search en çok kullanılan ve indirme işlemlerinin en çok yapıldığı sistem olarak konumunu yıllardır koruyor.

Siri ile yaygınlaşan ses asistanları da uygulamalarla bağlantılı olarak çok yaygın kullanılmaktadır. Sesli arama seçenekleriyle de Siri'ye göre hızlı olan sistem en çok kullanılan özelliklerden biri.

2013 Ford Focus ST

Muhteşem tasarımı ve özellikleriyle hafta sonu sürüşlerinde ve günlük kullanımda sizlere daha öncekilere benzemeyen bir deneyim yaşatıyor. Ford Focus ST 2013 mobil araç güçlü navigasyon sistemiyle de kullanıcılarına yol bulmada kolaylık sunuyor. Amerika satışıyla 23.700$ fiyatla geliyor.

HTC Windows Phone 8X

Güçlü tasarım ve yepyeni Windows Phone 8 işlerim sitemiyle HTC Windows Phone 8X Android ve iOS kullanmaya bir süre ara vermek isteyen herkes için iyi bir seçenek olacak. HTC Windows Phone 8X'in özellikleri için inceleme haberimize göz atabilirsiniz.

2013 Subaru XV Crosstrek

Pratik kullanım ve şık tasarımın bir arada geldiği 2013 modellerinden biri daha geliyor. Subaru Mart aylarında Kuzey Amerika'da bir otomobil fuarında tanıtılmıştı. 148 beygirlik 2 litre motorla çalışan araç, dört tekerlekten bağımsız süspansiyon içeriyor. Koltuklardaki ısıtma sistemi özellikle kış aylarında sürücü ve yolcular için konforlu yolculuklar sağlıyor.

Ayrıca park sırasında otomobilin ayarlarını elle kapatmak zorunda kalmıyorsunuz, araç otomatik olarak kapatabiliyor. Navigasyon sistemi başarılı sonuçlar veriyor. Bluetooth sistemi sayesinde akıllı telefonunuzla uyumlu çalışabilmektedir.

LG Nexus 4

Google ve LG işbirliğinde duyurulan bu yılın en çok konuşulan akıllı telefonlarından biri de Nexus 4 oldu. Nexus 4 Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemi bulunduruyor. Jelly Bean'in güncellenmiş versiyonu olarak karşımıza çıkan işletim sisteminin Google'ın yeni işletim sistemi olması konusunda bir çok tartışma oldu ancak Google yeni işletim sistemi yerine güncel bir versiyonla Jelly Bean'li telefonunu yayınladı.

Barnes & Noble Nook HD

Geniş e-book kütüphaneleriyle karşımıza çıkan Barnes&Noble Nook HD tabletler Kindle Fire okuyuculara iyi bir rakip olarak geliyor. Dergi ve kitap olarak kullanımında geniş seçenekleriyle dikkat çeken tablet keskin ekran ve rahat tutuş sağlayan boyutlarıyla geliyor.

Sony Reader PRS-12

Okuyucu ve e-book kullanıcılar için çok iyi bir seçenek daha bulunuyor. Güzel bir dokunmatik ekran ve performans ile gelen tabletin güçlü rakipleri olduğunu söylemeden geçmeyelim. Amazon ve Barnes Noble's okuyucuları bu konuda güçlü rakipler olsa da Sony de bu tayfa da katıldı diyebiliriz.

Nokia Lumia 920

Windows Phone 8 çıkışı bu yıl en çok ses getiren yeniliklerde biri oldu. Windows Phone 8 ve Windows 8 çıkışıyla birlikte bir çok firma da üretimlerine hız vererek yeni işletim sistemiyle çalışan cihazlarını tanıttı ve satışa çıkardı. Nokia da bildiğiniz başta gelen Windows Phone üreticilerinden biri olarak çıkan cihazların arasındaki yerini aldı.

1352125651_nokialumia920.jpg

HTC Windows Phone 8X ile benzer özellik ve tasarımla gelen Lumia 920 Windows Phone 8 deneyimi yaşamak isteyen herkesin ilk tercihleri arasında yer alıyor.

iOS için Pandora

Pandora iOS kullanıcılarına müzik dinleme ve keşfetme ortamı sunan bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor. Reklamsız bir uygulama olmasıyla dikkat çeken uygulama en çok tercih edilen iOS uygulamaları arasında yer alıyor.

1352124999_albumartvolumepullup.png