2012 Hyundai Genesis 5.0 R-Spec - İnceleme

İşte 2012 model Hyundai Genesis 5.0 R-Spec!

2012 Hyundai Genesis 5.0 R-Spec - İnceleme
2009 model Genesis 4.6'ten sonra uzun bir süre olmuştu. Öncelikle aracın navigasyon yazılımından etkilendiğimizi belirtmemizde fayda var. 2012 model Hyundai Genesis 5.0'ı farklı kılan daha büyük, yeni ve güçlü bir özellik var, 5.0-litre V-8 motor ve R-Spec süspansiyon. Bu sayede araçtaki sarsıntının en aza indirilmesi sağlanmıştır.

Genesis 5.0 429 beygir gücüne sahip ve 376 pound-feet kapasitesinde. Tekli 8 hız seçeneği bulunuyor ve dönüştürücü sayesinde modlar arası geçiş elle yapılabiliyor. R-Spec sportif duruşu ve 19-inç daha büyük tekerlekleriyle eşsiz diyebileceğimiz bir araç.

Sarsıntının azaltılması, sportif süspansiyon, daha fazla güç, büyük tekerlekler..Bu özelliklerle 5.0 R-Spec kağıt üzerinde muhteşem görünüyor. Ancak ne yazık ki tüm V-8 gücündeki modeller gibi en yüksek 6400rpm ile geliyor. Sonuç olarak Genesis 5.0 R-Spec daha az güçlü ve daha az potansiyelde hissediliyor.

2013 Lexus LS 460 ile benzer yol tutuşu ve özelliklere sahip, tabi 2013 Lexus LS 46'dan daha uygun bir fiyatla geliyor. R-Spec'in fiyatı üzerine konuşacak olursak, değerini karşıladığını söyleyebiliriz. Tüm sportifliği bir tarafa bırakırsak, sedanın sürüşü oldukça memnun edici, sessiz ve rahat. Genesis 3.8'in 22 mpg ile geldiğini düşünürsek, Genesis 5.0'ın 19 mpg'si konusunda heyecan verici bir kısım bulunmuyor.

19 inç lastiklerden tasarruf etmek isterseniz Genesis 3.8 de güzel bir seçenek olabilir. Kabin konusuna gelirsek, Hyundai aslında değerinin altında olan kabinleri değerinin üstünde kaliteli gösterme konusunda mastır yapmış. Tasarım güzel ve dokunuş iyi hissettiriyor.

Hyundai'nin Ultimate Navigasyon sistemini 4.6 modelde de görüştük. 8- inç büyüklükteki renkli ekranın kontrolü kolay ve sürüş sırasında uygun büyüklükteki ekran sürücünün dikkatini yoldan almıyor.

Navigasyon yazılımı SiriusXM NavTraffic, trafik bilgileri ve hava durumu bilgilerini de veriyor. Ne yazık ki uygulamada 3D harita ya da web bağlantısı bulunmuyor, fakat bir çok yönüyle güzel bir sistem diyebiliriz.

Ses sistemi 528-watt Lexicon 7.1 ile donatılmış ve 17 hoparlör bulunuyor. Ses sistemi DVD, HD Radyo, SiriusXM Satellite Radyo ve USB girişi de içeriyor. iPod'unuzu 35$ kablo ile araca bağlayabiliyorsunuz.

Ayrıca Bluetooth sesli komut sistemi ve adres defteri ile senkronizeli çalışıyor. Navigasyon sistemi bu şekilde ancak bir sonraki versiyonda olması gereken bazı özellikler var.

Örneğin Hyundai'nin BlueLink telematik sistemi, Bluetooth A2DP uzaktan kontrollü ses sistemi bulunmuyor. Ki bu Apple kullanıcıları olmayanlar için dezavantaj olarak karşımıza çıkıyor. Sadece iPhone sahipleri uzaktan kontrollü ses sistemini kullanabiliyor. Aracın Amerika satış fiyatı, 46.500$



Özellikler
Model 2012 Hyundai Genesis 5.0
Trim R-Spec
Güç 5.0-litre V-8, 8-speed automatic transmission, RWD
EPA yakıt
16 şehir, 25 karayolu, ve 19 mpg
Gözlemlenen yakıt
n/a
Navigasyon Standart, flaş bellek bağlantılı, SiriusXM NavTraffic
Bluetooth telefon desteği
sadece iPhone için
Cd player Six-disc, in-dash DVD changer
MP3 player desteği Standart analog 3.5mm auxiliary giriş, USB bağlantısı, isteğe bağlı iPod bağlantısı
Diğer dijital ses sistemleri
SiriusXM Satellite Radio, HD Radio
Ses sistemi
Lexicon 17-hoparlör premium audio standart
Sürücü için
Yola çıkmadan emniyet kemeri uyarısı, kör noktalarda kamera, proximity sensorlü arka kamera
Base price 46,500 $

2012 Hyundai Genesis 5.0 görüntülerini incelemek için mize göz atın!