2020 yılının en çok satan akıllı saat markası açıklandı!

2020 yılının en çok satan akıllı saat markası, Counterpoint Research tarafından yayınlanan bir raporda kendisini gösterdi.

2020 yılının en çok satan akıllı saat markası açıklandı!

Akıllı telefonlar gün geçtikçe daha da gelişti ancak bu cihazları daha kolay bir şekilde kullanabilmemiz adına giyilebilir teknoloji sektörü karşımıza çıktı. Özellikle akıllı saat olarak adlandırılan ürünler, telefon ile uyumlu olarak çalıştığında yaşamımızı daha kolay hale getirdi. Artık telefonumuz çaldığında duymama gibi bir derdimiz yoktu zira kolumuzdaki saat yardımı ile bunu görüyorduk. Ayrıca gelen bütün mesaj ve bildirimleri de kolumuzdaki bu cihaz yardımı ile takip etmemiz mümkündü.

2020 yılının en çok satan akıllı saat markası açıklandı!

Bu yıl ise garip bir şekilde salgına rağmen sektör büyüdü ve genişledi. 2020 yılının üçüncü çeyrek verilerine göre akıllı saat satışlarında yüzde 6 oranında bir artış yaşandı. Bu durum hemen hemen bütün markalarda kendisini gösterdi. Pazarın hakimi konumunda bulunan ABD merkezli teknoloji devi Apple payını yüzde 26'dan 28'e çıkarttı. 

2020 yılının en çok satan akıllı saat markası açıklandı! - Resim : 1

Gelen verilere göre yılın en çok akıllı saat satan markası ise Huawei oldu. Buna göre şirket pazar payını yüzde 10'dan 15'e kadar çıkartmayı başardı. Bu başarıda Çin merkezli firmanın çok çeşitli yelpazeden ürünlere sahip olması önemli bir pay sahibi oldu. Durumu en çok merak edilen markalardan birisi olan Samsung ise payını yüzde 8'den 10'a çıkartmasını bildi. Xiaomi'nin alt markası Huami tarafından geliştirilen Amazfit isimli akıllı saat modeli ise geçtiğimiz seneye göre yüzde 1'lik gelişme kaydetti ve payını yüzde 5'e çekti.