Donanım

Evde yaptı dünya çapında sattı

Genç öğrencinin yaptığı makine kısa zamanda meraklıların ilgisini çekti.

Evde yaptı dünya çapında sattı

25 yaşındaki öğrenci Britanyalı Greg Dash, eski fotoğraf makinesi parçalarını bir araya getirdi. Genç öğrencinin bu çalışması yankı uyandırdı ve yaptığı makine kısa zamanda meraklıların ilgisini çekti.

Fotoğraf makinesinin eni 4, boyu 2 santimetre ve 12 megapiksel çözünürlükte resim kalitesi sunuyor. Minik kameranın LCD ekranı yok fakat HD video çekme özelliği bulunuyor.

1365240440_66720462lofipa.jpg

Yetenekli öğrenci evde yaptığı bu makinelerini şimdi 65 sterlinden satıyor ve Taiwan'dan 50 sipariş almış durumda. Dash, kamerasına geniş açılı objektif almaya parası yetmeyince bu makineyi yapmaya girişmiş.

Çok küçük yaştan beri fotoğrafçılığa meraklı olan Dash, sadece eski film kullanan fotoğraf makineleri kullanmış.

Genç öğrenci; "Bir arkadaşım, bana bir kaç yıl önce tek mercekli yansıtmalı kamera hediye etmişti. Ben de ona bir geniş açı almak istedim. Ama yüzlerce sterlindi. Bir öğrenci olarak alabilmem imkansızdı. Ama eski makinelerimin parçalarını kullanmayı düşündüm o zaman" diyerek duygularını anlatıyor.

Dash'ın yaptığı makinede dijital fotoğraf makinelerinin çoğundan farklı olarak ekran yok ve çekilen fotoğraflar görülemiyor. Dash, makinesinin en çok sevdiği yanının da bu olduğunu ve dijital olmayan makineleri hatırlattığını söylüyor.

Şubat ayında girişimcileri destekleyen bir internet sitesinde makinesinin reklamını yayımlamış. Dash, çok sayıda sipariş geldiğini ve bir ay içinde 290 kişinin cihazın kaporolarını yatırdığını söyledi.

Genç yetenek bu siparişlerden kazanacağı para ile yedi yıldır almakta olduğu öğrenci bursunu ödemeyi planlıyor.

Aşağıda çektiği fotoğraflardan bir örnek görebilirsiniz

1365240490_66720461chimp.jpg

Yorumlar
mert
elindeki malzemede ufak pratik bisey yapmis basarili yani
Cevapla
muster
Ne özelliği var, anlayamadım...
Cevapla
Super zeka diye sana dememis cocuga demis anladin mi super zekali?
Cevapla
emre
agzimi bozmayim diyorum ama bazilari bazi seyleri gercekten hak ediyor....
Cevapla
ali
Super.zeka iste
Cevapla
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.