Samsung 'Galaxy S3' ile ilk 4 Hafta!

Rakiplerini 4 haftada nakavt etmeyi başardı!

Samsung 'Galaxy S3' ile ilk 4 Hafta!

Samsung Galaxy S 3'ün çıkışının ardından yaklaşık olarak 6 7 hafta geçti, biz de Samsung Galaxy S3'ün bazı özelliklerini sizler için enine boyuna test edelim istedik. Günümüzde herkes, akıllı telefonları farklı amaçlar için kullanıyor ve farklı özelliklerinden yararlanıyor.

Kimileri daha çok e-mail, Google Voice, fotoğraf çekimi, telefon görüşmeleri ve navigasyon için kullanırken, bazıları daha çok televizyon, oyun, sosyal medya için kullanıyor.


Samsung
'un amiral gemisi ile birlikte geçirdiğimiz 4 hafta, Galaxy S3'ün performansı hakkında bize bir çok detay kazandırdı. Yapılan onlarca teste oldukça iyi tepkimeler veren amiral gemi için tek söylenecek söz, Samsung'un mühendislerinin gerçekten çok güzel bir eser ortaya çıkardıkları olur şüphesiz.

Arama: Telefon görüşmeleri sırasında telefonun ses kalitesinin oldukça iyi durumda olduğunu gördük. Gürültülü ortamlarda da yaptığımız denemelerde oldukça iyi sonuç veren Galaxy S3 arama konusunda tam not aldı denilebilir.


Kamera: 8 mega piksel kamerası hızıyla da dikkat çekiyor. İnternete yükleme ya da paylaşma işlemleri oldukça kolay ve hızlı. Fotoğraflar genel olarak renkli ve canlı. Galaxy S3'ün kamerasını akıllı telefon bazlı olarak değerlendirecek olursak, gerçekten çok güzel bir noktada diyebiliriz.

Hemen akıllara gelen 41 MegaPiksel Nokia 808 PureView'i bu konunun dışında tutalım isterim. Fotoğraf makineleri ile mukayese ettiğimizde durumun oldukça farklı olduğunu göreibliriz, zaten çok normal bir şekilde beklenenin de bu olduğunu biliyoruz.


Ana butonlar: Ürünle birlikte geçen 4 hafta sonunda çalışmasında ya da yerlerinde herhangi bir sorun olmayan butonlar kolay kolay bozulacağa benzemiyor.

Batarya: İnceleme boyunca yapılan testlerde S3 7.8 saat konuşma süresi sağladı. Başka bir deneme de 9 saat konuşma süresine kadar çıkabildi. Batarya süresi telefonu ne sıklıkla kullandığınıza  ve arka planda sürekli kullandığınız uygulamaların sıklığıyla çok yakından alakalı.


Batarya ömrü olarak kendine yakın özelliklerdeki rakipleri gibi ortalama bir ömür sunuyor diyebiliriz. Özellikle akıllı telefon sektörünü genel olarak değerlendirirsek, bu konuda öncü firma yok diyebiliriz.


S Beam: Android 4.1 Jelly Bean'in tanıtımıyla kullanıcılar için Android Beam geldi. S Beam'in Samsung S 3 için kullanımını test ettik. S Beam NFC ve WiFi kullanarak direk olarak büyük formatlı resim ya da videoların aktarımını sağlar. Ayrıca URL, harita ve Google Play linklerinin de kolaylıkla paylaşımını sunar.

Tasarım: GS3'ün tasarımı oldukça iyi olmasına rağmen plastik yapıda olması eleştirilebiliyor. Bana göre plastik kapak ağırlığının azalmasına katkı sağlar. Fakat parlaklığı bazen yolda kalabiliyor. Yine tasarım için bir sonuç koyacak olursak, tartışılan en büyük noktalardan birisi yine arka kapak bölgesi olarak biliniyor.


Bu konuda Samsung, yıllar önce çıkardığı ilk S serisi olan İ9000 yani Galaxy S'in malzeme kalitesine çok özenmiş, gerçekten çok zarif ve şık bir tasarım ortaya çıkarmıştı. S2 ile birlikte bu dizayndan uzaklaşan Samsung, esnek bir yapı kullanmayı tercih etti.

Esnekliği ön planda tutunca şıklıktan ödün verince yine eleştirilerin odağı oldu. Samsung, S3 ile birlikte iki telefonda yaptığı hatalara düşmeyerek hem şıklık, hem zariflik, hem esneklik hepsini birarada barındıran muhteşem bir dizayn ortaya çıkardı ve adını Galaxy S3 koydu :)


Parlaklık: Ekran parlaklığı diğerlerine oranla daha az keskin. Parlaklık konusu gözlerinizi yoracak seviyeye gelebiliyor. Güneş ışığında ekrandaki yazıların okunması da oldukça zor. Parlaklık konusunda bizden olumsuz not alan Galaxy S3 için, Samsung'un klasik bir vakası olduğunu hatırlatalım.

Menü butonu: TouchWiz ara yüzüne uygun olarak satışa sunulan S3, Samsung'un klasik akıllı telefonlarını andırıyor. Samsung bu telefonda arayüzü oldukça Android 4.0 Ice Cream Sandwich'e yaklaştırmış olsa da GS3 eski menü düğmelerinden bulunduruyor. Samsung telefonların artık bir değişime ihtiyacı var.

Pop up: Samsung etkileyici sayıda yazılım içeriyor. Diğer telefonlarda da olduğu gibi GS3 tüm yeni özellikleri kullanabileceğiniz uygulamaları içeriyor.


S Voice: Samsung bu konuda oldukça arka planda kaldı. Sesli asistan konusunda Apple'ın Siri ya da Google'ın Voice Search sistemleri daha iyi çalışıyor. Özellikle yeni Android 4.1 Jelly Bean versiyonunda Google Voice Search oldukça iyi görünüyor. Bu özelliği test aşamasında oldukça fazla girişimden sonra bazı söylediklerimizi anlayabiliyor.

S Memo: S Memo kullanım alanlarına göre tercih edilme sayısı değişebilecek bir özelliktir. Buna rağmen Samsun'un özellikle Note telefonlarında öne çıkardığı kullanışlı bir uygulamadır.

AccuWeather Widget: Elbette bu özelliği kaldırabilir ya da ayarlarını değiştirebilirsiniz fakat her gün güncelleştirme yapmanızı tavsiye etmiyoruz. Bu sıcak yaz günlerinde saat 3 civarında neden telefonunuz size havanın 57 derece olduğunu söylesin ki?

Ve gelelim en can alıcı noktalardan birisine, Galaxy S3 almalı mıyım yoksa daha iyisini beklemeli miyim ?

Galaxy S3'ü eğer iyi bir incelemeden geçirdiniz ve hala almak istiyorsanız cevabım evet, alın. Bu cihazla ilgili bazı şikayetlerim olmasına rağmen Galaxy S 3 hala bugünün en iyi akıllı telefonudur. Üst raflardaki telefonların bütün özelliklerine sahiptir. Telefonu aldıktan sonra istediğiniz hale getirmek için epey uğraşmanız gerekse de Samsung bir çok imkan sağlıyor.


Asıl soru ise bu telefonu almalı mı yoksa beklemeli misiniz? iPhone 5'in yolda olduğu bu günlerde bu konuyu enine boyuna düşündük. Ayrıca Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemine sahip Galaxy Nexus'u da göz önüne bulundurduk, ya da bir sonraki nesil Android telefonu bekleyip beklememe konusunu.

1342361625_samsung9.jpg

Hiç birimiz bir telefonun kişisel ihtiyaçlarınız için en iyisi olacağını söyleyemeyiz. Kamera özellikleri sizin için daha iyidir, 41 MP telefon size uygundur fakat bu kişisel tercihtir. iPhone 5 muhtemelen daha güçlü bir yapıya ve daha keskin bir ekrana sahip olacak. Kamera özelliklerinde de bazı numaralar bekleniyor. Fakat Galaxy S3 bu koşullarda da hala güçlü bir yarışmacı. Ancak ben Siri'yi S Voice'e tercih ederim ve iOS 6'nın da gelmesiyle Siri daha kapasiteli bir sisteme sahip olacak.

1342361639_sgs3-jelly-bean-title.jpg
Samsung Galaxy Nexus, Jelly Bean işletim sistemiyle Google Now ve yeni ses asistanıyla iyi bir seçenek olarak görünüyor. Ayrıca GS3'ün Jelly Bean güncellemesi ne zaman alacağı konusunda da herhangi bir bilgi bulunmuyor. Eğer bu güncelleştirme gelirse S Voice'nin yerini Google Voice Search alabilir.

-Sizler için gerçekleştirdiğimiz, Galaxy S3 yazı dizisi hakkındaki yorumlarınızı muhakkak bekliyoruz.

1342362741_recep-gunes.jpgEditörün Notu: iPhone 5'e dair hiçbir resmi açıklamanın ve detayın belli olmadığını hatırlatarak başlayayım istedim. Yani bu da demek oluyor ki, siz kendinizi iPhone 5'e saklasanız bile, her an hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Apple, sürpriz yapmaya bayılıyor, özellikle beklenenlerin tam tersine.

Onun için daha iyisi yapılana kadar, şuanda en iyi unvanını Galaxy S3 taşıyor. Bir başka iOS düşmanı gözüyle konuya bakacak olursam, şüphesiz mağazalara telefon almaya gittiğimde, bütçem de uygun ise eğer, Galaxy S3 ilk tercihim olacaktır, hemen ardından ise HTC'nin canavarı One X gelecektir. :)