1964 Aston Martin DB5 tekrardan üretiliyor!

1964 Aston Martin DB5, Aston Martin tarafından tekrardan üretilecek.

1964 Aston Martin DB5 tekrardan üretiliyor!

Efsane 1964 Aston Martin DB5, Aston Martin tarafından tekrardan üretilecek ancak bu sefer sadece özel üretim olarak alıcılara sunulacak.

James Bond filmleri ile büyük bir üne kavuşan Aston Martin DB5, bir kez daha yollara düşmeye hazırlanıyor. Ayrıca Aston Martin, sadece 28 adet üreteceği bu çok özel araca, filmdeki bütün yetenekleri de ekleyecek. Bunun için de James Bond filmlerindeki efektlerden sorumlu bir kişiden destek alındığı gelen bilgiler arasında.

Üretilecek olan her araç, üzerinde özel numarasını gösteren bir levhaya da sahip olacak. Takip bilgisayarı, kurşun geçirmez kalkan, saklanan makineli tüfekler ve fırlatma koltuğu ile sunulacak olan Aston Martin DB5'in trafiğe çıkmasına izin verilmeyecek. Nedeni az çok bellidir diye düşünüyorum. 

1964 Aston Martin DB5 tekrardan üretiliyor!

1964 Aston Martin DB5 tekrardan üretiliyor! - Resim : 1

Zamanıın efsanelerinden olan DB5 için ödenmesi gereken fiyat da efsane olduğu kadar efsane derecede. Araç için belirlenen fiyat tamı tamına 2,750,000 sterlin. 28 aracında 28'i şimdiden tükenmiş durumda. Şirket 25 adet aracı doğrudan alıcılarla buluşturacak. Kalan 3 araç ise Aston Martin, Bond filmlerini çeken EON Productions ve hayır amaçlı bir açık artırma için ayrılacak. 

Aracın ilk teslimatına 2020 yılında başlanması planlanıyor.