2023, Birazilya için kripto yılı olabilir! İşte nedeni!

Kripto para birimleri, Brezilyalıların 2023'te almayı planladıkları bir numaralı varlık olarak hisse senetlerini geride bıraktı!

2023, Birazilya için kripto yılı olabilir! İşte nedeni!

Brezilyalı yatırımcılar, küresel piyasa yüksek türbülanslı bir aşamadan geçerken ve belirsizliğin sona ereceğine dair net bir işaret yokken bile, kripto para birimi ürünleri için güçlü bir tercih gösteriyor. Gerçekten de, yatırımcılar sektöre güvenerek hisse senetleri ve değerli metaller gibi köklü geleneksel finansal yatırım ürünlerini deviriyor.

2023, Birazilya için kripto yılı olabilir! İşte nedeni!

Kasım ayında yayınlanan bir anketten elde edilen veriler , Brezilyalı katılımcıların %33'ünün önümüzdeki 12 ay içinde Bitcoin ( BTC ) gibi kripto para birimleri satın almayı planladığını gösteriyor. İlk sırada kripto para birimleri yer alırken, onu %26 pay ile gayrimenkul, %22 ile hisse senetleri üçüncü sırada yer alıyor. Kredi kartları da %21'lik pay ile dördüncü sırada yer alırken, tasarruf hesapları %15 ile beşinci sırada yer almaktadır.

Diğer yandan 2022 yılında kullanımda olan finansal ürünlerde kripto para birimleri %26 pay ile dördüncü sırada yer alıyor. Dijital varlıklar takip hesabı (%73), kredi kartı (%72) ve tasarruf hesabı (%55). Özellikle, anket 1 Ekim 2021 ile 22 Eylül 2022 arasında gerçekleştirildi ve yaşları 18 ile 64 arasında değişen 2.024 katılımcının ilgisini çekti.

Brezilya'da kripto benimsemenin itici güçleri

Brezilyalıların kripto para birimlerine yatırım yapma niyeti, devam eden ekonomik çalkantının etkileri gibi faktörlere bağlanabilir. Kripto para birimleri, yatırımcıların zenginliklerini ve kârlarını son derece dengesiz bir ekonomide  arbitrajdan korumak isteyen bir hedge olarak ortaya çıktıkça, Brezilya, yüksek enflasyon ve yerel para biriminin devalüasyonundan oluşan bir kokteylle vuruldu.

Aynı zamanda, dijital varlıklara daha kolay erişim sağlayan mobil bankacılık platformlarına erişim ile nüfusun önemli bir kısmı yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Gerçekten de, akıllı telefonların penetrasyonu, kripto kabulü için önemli bir faktör olarak kabul edilir.

Genel olarak, kripto para birimlerinin büyümesi, vatandaşlara paralarının değerini korumak, harcamak ve korumak için daha erişilebilir bir yol sunarak, kitleler için finansal katılımı başlattı. Kripto para birimleri, farklı varlıkları bir finansal özgürlük aracı olarak gören kripto meraklılarının ihtiyaçlarını da karşılar.

Diğer yerlerde, Brezilya'da perakende kripto para talebinin artmasıyla birlikte , sektördeki farklı yenilikler bölge sakinlerine daha sorunsuz bir bankacılık deneyimi sunuyor. Gerçekten de, neobankların varlığı ile kullanıcılar kripto para birimlerini kolayca satın alabilir, elinde tutabilir ve satabilir. Gelişme, ülkenin genç nüfusuyla ilişkilendirilebilir; çoğu, sektörü verimli ve sağlam bir yatırım ve ödeme seçeneği haline getirmeye yardımcı olan kripto para birimlerine yatırım yapmayı tercih ediyor.

Ek olarak, büyüyen Brezilya pazarını hedefleyen bir kripto para birimleri akışı var. Örneğin, Binance gibi birkaç kripto para borsası daha önce Brezilya'nın muazzam potansiyele sahip kritik bir stratejik pazar olduğunu belirtmişti. Benzer şekilde Coinbase'in de Brezilya'da bir mühendislik merkezi oluşturma planları var.

Sorumluluk Reddi: Bu sitedeki içerikler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir. Yatırım spekülatiftir. Yatırım yaparken sermayeniz risk altındadır.