2023 güzel başladı! Market fiyatlarında artışa son, sabit fiyat devri başladı!

2022 genel olarak enflasyonun yüksek olduğu bir yıl oldu. Fakat 2023’e girmemizle birlikte özellikle market ürünleri tarafında güzel haberler gelmeye başladı. İşte konunun detayları.

2023 güzel başladı! Market fiyatlarında artışa son, sabit fiyat devri başladı!

2022’de market raflarındaki fiyatların sıklıkla değiştiğine tanıklık ettik. Bu duruma etken olan sebeplerin başında da stokçuluk davranışı geliyordu. Müşterilerin stokçuluk yapmasının en büyük nedeni, ürün fiyatlarının sürekli değişiyor olmasıydı. Neyse ki 2023’te bu durumu sonlandıracak olan ilk uygulama hayata geçti! Sabit fiyatlar.

Peki bu ne demek? Hemen açıklayalım. Malum normalde market raflarındaki ürünlerin ertesi gün hangi fiyata satılacağını kestirmek güç. Dolayısıyla ucuza bulmuşken almak en mantıklı seçim oluyor. Fakat sabit fiyat uygulaması sayesinde, artık market raflarındaki fiyatlar 1 ay boyunca aynı kalacak. Dolayısıyla, aman alayım da yarın pahalanır, zam gelir telaşı da olmayacak.

2023 güzel başladı! Market fiyatlarında artışa son, sabit fiyat devri başladı!

Sabit fiyat uygulamasına geçen ilk isim ise Şok Marketleri oldu. Şok tarafından yapılan açıklamada 1000 üründe Ocak ayı boyunca sabit fiyata geçildiği belirtildi. Bu tutum enflasyon önünde de önemli bir engel olacaktır.

Şok’un bu kararının ardından Bim ve A101 gibi marketlerin de benzer bir uygulamaya geçmesi bekleniyor.

Sabit fiyat uygulamasının geçerli olduğu 1000 ürünü ise Şok’un resmi sitesinden öğrenebilirsiniz. Fakat şunu belirtelim. Temel besin gıdalarının önemli bir bölümünde sabit fiyat uygulaması hayata geçmiş durumda. Aslında hükümet bu durumu tüm marketler için kural haline getirse çok daha hoş olabilirdi.