Apple logosunun çizimi neden bu kadar zor?

Apple logosunu gördüğünüzde, çok basit olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak çizmeye başladığınızda, sahip olduğu karmaşıklığı fark edersiniz ve çiziminizin mükemmel olmadığını görürsünüz. İşte nedeni!

Apple logosunun çizimi neden bu kadar zor?

Kurulduğu günden bu yana Apple, bir şirketten daha fazlasına dönüştü ve bir yaşam tarzının sembolü haline geldi. Apple’ın çok beğenilen logosu da günümüz popüler kültürünün bir parçası haline geldi. Peki Apple’ın logosundaki elmayı çizmeye kalktığınızda sonuç hüsran olacaktır.

Bunun nedeni, Apple logosunun arkasında oldukça karmaşık ve matematikle yakın bir ilişkisi olan ilginç bir hikayenin 'gizli' olmasında yatar. Bu yazıda, Apple logosunun çizilmesinin neden bu kadar zor olabileceğini açıklamaya çalışacağız.

Apple Logosu ve Fibonacci Dizisi!

Apple logosunun çizimi neden bu kadar zor? - Resim : 1

Grafik tasarımcılar dengeli oranlara ulaşmak için matematikten yararlanırlar. Bu yüzden bu Apple logosunun arkasında büyük bir çoğaltma sırrı olarak bulunan Fibonacci dizisi yer alır. Bu, sayıların her birinin önceki ikisinin toplamı olduğu sayısal bir dizidir. Sonundaki boyut sırası, farklı boyutlarda daireler oluşturmak için kullanılır.

Sıra her zaman aşağıdaki gibidir: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21. Bu durumda, sayıların her birinin önceki ikisinin toplamı olduğu görülebilir. Örneğin 5 + 8 = 13. Özellikle, belirli pozisyonlara yerleştirilecek farklı boyutlarda yedi daire oluşturulur. Tüm bunlar, üst kısımda kesim eğrileri aynı boyutta olduğu için çok fazla ısırık oluşmasına sebep olur. 

Apple logosunun çizimi neden bu kadar zor? - Resim : 2

Bu nedenle mükemmel Apple logosunu oluşturmak çok kolay bir iş değildir. Aynı zamanda basit bir logo oluşturmak için basit dairelerle başlasanız da her şey karmaşık bir hal alır.

Tüm Apple logolarının tarihinde, her zaman ilginç gerçekler olmuştur ve bu her zaman merak uyandırmıştır. Şirket bu konu için doğa yasalarına uymak istediğini açıklamıştır. Çünkü Fibonacci dizisi matematiksel bir şey olmasına ve bir matematikçinin keşfetmiş olmasına rağmen, doğada bulunan bir şeydir. En net örneği de kendi Galaksimizin örneğidir. Galaksi, büyüklüğü artan daireler şeklinde çok özel bir oranı temsil etmektedir.