Dijital Hastane dönemi başladı!

Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilen hastalar ve doktorlara dijital dünyanın imkanlarıyla hizmet dönemi başladı.

Dijital Hastane dönemi başladı!

Dijital Hastane Projesi'nin uygulandığı Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Sağlık Bakanlığı tarafından kabul edilen hastalar ve doktorlara dijital dünyanın imkanlarıyla hizmet dönemi başladı.

1336541356_542293.jpg

Doktorlar hastanede, tablet bilgisayarlarla hasta takibi yapabiliyor ve ameliyatlarda dev monitörlü bilgisayarlar kullanılıyor. Hastaların ise ceplerinde taşıdığı dijital sağlık kartları sayesinde yurtdışındaki hastanelerde bile tetkikler izlenebiliyor.

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Bozkurt, bu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından kabul edilen Dijital Hastane Projesi kapsamında mobil bilgisayar ve ameliyathane özel bilgisayar sistemleriyle alımı yapılan tablet bilgisayarların hastane ortamında kullanımının başladığını söyledi.

1336541382_4d95c72a.jpg

Bozkurt, proje kapsamında hastanede ayaktan takip edilen ve yatan hastaların tüm bilgilerine ulaşılabilmesi için hekimlere, asistan hekimlere ve hemşirelere tablet bilgisayar dağıtıldığını anlattı. Bu bilgisayarlarla hastalara ait radyoloji ve laboratuvar sonuçlarının takip edilebildiğini ve hastanın tedavisinin şekillendirilebildiğini söyleyen Bozkurt, tablet bilgisayarlarla eczaneye ilaç siparişinin de yapılabildiğini belirtti.

Murat Bozkurt, bu şekilde hastanın işlemlerinin hem kısa sürede hem de etkin bir şekilde yönetilebildiğine vurguladı. Bilgisayarların yoğun bakımda ve acilde de etkin şekilde kullanılabildiğini söyleyen Bozkurt, bu yolla yoğun bakım ya da acil doktorunun başka bir hastanın başındayken bile diğer hastasını da gözleyebildiğini dile getirdi.

Prof. Dr. Bozkurt, hastanelerinde özellikle takibi gereken kronik hastalar için ayrıca dijital sağlık kartları çıkardıklarını söyledi. Bilgisayar bağlantılı bu kartlarla hastanın, tüm görüntüleme ve laboratuvar tetkiklerinin yurtdışında da kullanılabileceğini söyledi. Bozkurt, "Kişisel bilgi kartına yüklediğimiz tüm tetkikler, herhangi bir ülkedeki doktorun bilgisayarı tarafından da izlenebilecek" dedi.