Galerinizde daha kolay gezinmek için Google Fotoğraflar'dan yardım isteyin

Ask Photos with Gemini, uygulama için yeni bir üretken yapay zeka sohbet robotudur.

Galerinizde daha kolay gezinmek için Google Fotoğraflar'dan yardım isteyin

Google, Gemini yapay zekasının çoğunu birçok ürününe ekliyor ve bir sonraki hedefi Fotoğraflar olacak. Bugün düzenlenen I/O geliştirici konferansında şirketin CEO'su Sundar Pichai, Gemini ile konuşarak galerinizdeki belirli görselleri bulmanıza yardımcı olmak için tasarlanan Ask Photos adlı bir özelliği duyurdu.

Ask Photos, Google Fotoğraflar uygulamanızın alt kısmında yeni bir sekme olarak görünecek. Önümüzdeki aylarda ABD İngilizcesi ile başlayarak ilk olarak One abonelerine dağıtılmaya başlayacak. Bu panele dokunduğunuzda, Gemini yıldız simgesini ve çubuğun üzerinde "Fotoğraflar hakkında arama yapmanızı veya fotoğraf sormanızı" isteyen bir hoş geldiniz mesajını göreceksiniz.

Galerinizde daha kolay gezinmek için Google Fotoğraflar'dan yardım isteyin

Google'a göre Ask Photos’a, "ziyaret ettiğim her milli parkın en iyi fotoğrafını bana göster" gibi sorular sorabilirsiniz; bu, yalnızca GPS bilgilerinden yararlanmakla kalmaz, aynı zamanda yapay zekanın "en iyi" olanı belirlemede bazı kararlar vermesini de gerektirir. Şirketin Fotoğraflardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Shimrit Ben-Yair, Engadget'e yapay zekaya geri bildirimde bulunabileceğinizi ve bunun yerine hangi resimleri tercih ettiğinizi bildirebileceğinizi söyledi.

Ayrıca Fotoğraflar'dan yakın zamandaki bir tatile ait en iyi fotoğraflarınızı bulmasını ve bunları açıklayan bir başlık oluşturmasını isteyebilir, böylece bunları sosyal medyada daha hızlı paylaşabilirsiniz. Yine Gemini'nin önerdiğini beğenmediyseniz daha sonra da ayarlamalar yapabilirsiniz.

Şimdilik, Ask Photos’a sorgunuzu yazmanız gerekecek; ses girişi henüz desteklenmiyor. Özellik kullanıma sunuldukça, onu kullanmayı tercih edenler mevcut arama özelliklerinin Ask'a "yükseltildiğini" görecekler. Ancak Google, "yüz gruplarınıza veya harita görünümüne hızlı erişim gibi temel arama işlevlerinin kaybolmayacağını" söyledi.