Güncel

Google Fotoğraflar uygulamasındaki tehlike!

Google Fotoğraflar uygulamasını telefonunuzdan kaldırsanız da yüklemeye devam ediyor.


Android akıllı telefonların tam olarak işlevlerin kilidini açmak için bir Google hesabı ile oturum açmanız gerekiyor. Oturum açtığınızda YouTube, Fotoğraflar, Google +, gelen kutusu, Fit, Drive, Takvim, Chrome, Play Store'a, e-posta gibi Google'ın hizmetlerinin tamamına erişim sağlayabilirsiniz. Bir Google hesabı sadece Gmail’den daha fazlasıdır.

Son zamanlarda Google, Android ve iOS için yeni fotoğraf hizmetini tanıttı. Bu uygulama kullanıcıların fotoğraflarını yedeklemesini ve düzenlemesini sağlıyor.  Ancak Google Fotoğraflar uygulamasını kullanan bazı kullanıcılar kötü bir sürpriz ile karşılaştı.

1436872507_googlephotos.jpg

Bu hizmeti kullananlar Google Fotoğraf uygulaması silinse bile, resimleri yüklemeye devam ettiğini keşfetti. Google+ da online olduğunuz sürece uygulama fotoğraflarınızı bulut üzerinde kaydetmeye devam ediyor.

Neyse ki sorun basit bir şekilde giderilebiliyor. Telefonun ayarlarına gidin ve oradan fotoğraf yedekleme seçeneğini kapatın.

Yorumlar
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.