Günümüzde insanlar şirketlerden 4 kat daha uzun yaşıyor

2014’te, beklenen insan yaşamı süresinin 67 yıl, şirketlerin yaşam süresinin ise 15 yıl olduğu açıklandı.

Günümüzde insanlar şirketlerden 4 kat daha uzun yaşıyor

Ankara’da konuşan IBM Türk Ankara Bölge Müdürü Buçukoğlu bilişim teknolojilerinin, yöneticilerin cesur inovasyon adımlarını gerçekleştirmesine, yeni pazarlara ulaşmasına ve karlılığı artırmasına yardımcı olduğunun altını çizdi. Buçukoğlu, IBM'in dünya ve Türkiye'deki çalışmalarına ilişkin de bilgi verdi.

1911'de Ankara’da kurulan IBM’in, 1938'den bu yana Türkiye'de faaliyet gösterdiğine değindi ve günümüzdeki rekabetçilik ortamında insanların şirketlerden daha uzun yaşadıklarına dikkat çekti. "2014 yılında, beklenen insan yaşamı süresi 67 yıl iken şirketlerin yaşam süresi ise 15 yıl. 1920’lerde, şirketlerin ortalama yaşı 67’ydi. 2014 yılında ise sadece 15. 1955 yılındaki Fortune 500 listesindeki şirketlerin sadece %13’ü bugün hala listede. IBM bunlardan bir tanesi. Bizim ayakta durma sırrımız, konfor alanımızdan dışarıya çıkmayı başarmak, her durumda inovasyona yatırım yapmamız ve kendi dönüşümümüzü sürdürülebilir kılmamızdır" diye konuştu. 

Bilişim teknolojilerinin yöneticilerin cesur inovasyonları hayata geçirmelerine, yeni pazarlara erişmelerine ve karlılıklarını artırmalarına yardımcı olduğunu kaydeden Buçukoğlu, büyük veri ve analitik, bulut, sosyal iş, mobil ve güvenlik gibi yükselen trendlerin şirketlerin başarı sırrının önemli bileşenleri olduğunu ekledi.

1945’te ilk kurumsal araştırma laboratuvarını kuran IBM, 1981 yılında PC ile 
bilgisayarların günlük hayatlarımızın bir parçası olması olmasını sağladı 1990’da hareketli atomlarla nano-teknolojinin başlangıcında önemli bir adım atan IBM 2011 yılında ise programlamanın ve öngörüsel bilişimin yeni çağına öncülük etti. Bugün IBM Araştırma birimi, beyin kanseri hastalarına Watson’ın Gelişmiş Analitik yeteneklerinin Genom tedavisi uygulanması gibi insan hayatında çığır açacak çalışmalar yürütüyor.

22 senedir ABD patent listesinde lider olan IBM, 12 araştırma laboratuvarına sahip ve her yıl ortama 6 milyar dolarlık Ar-Ge bütçesi ayırıyor.