İnternetsiz bir hayat daha mı iyi olurdu?

İşte internetsiz hayatın istatistikleri!

İnternetsiz bir hayat daha mı iyi olurdu?

Günümüzde internetsiz bir yaşam düşünmek neredeyse imkansız hale geldi.Yine de internetsiz bir dünya nasıl olurdu, sorusunu merak ediyor insan.

Bu soruya Online Education yaptığı istatistiklere dayanarak rakamlarla verdiği cevaplar ise "internetsiz bir dünya" nın korkunç bir yer olacağı yönünde. Hep birlikte bu rakamlara göz atalım.

Artık insanlar internetle dünyaya geliyor. İnternet neredeyse her eve girdi.  İnternet olmasaydı muhtemelen iPad'e 1200 TL vermek yerine Britannica ansiklopedisi alacaktık.

iPad'in 8.8 mm inceliğinin yanında kaplayacağı yeri düşünmek bir yana istediğinizi verebileceği de kesin değil. Aynı zamanda oldukça zaman harcamanız da gerekecekti.

Tweet atmak yerine posta pulu alıp mektup gönderecektik. Haftalar sonra eğer elimize ulaşırsa cevabını alabilecektik. İşte internetin olmadığı bir dünyadaki istatistikler!

Günümüzde dünya çapında 2.3 milyon insan internete giriyor ve dünyanın herhangi bir yerindeki başka biriyle temas halinde.

İnternet sonsuz bilgi kaynağıdır. Sadece 2011 yılında 300 milyon yeni web sitesi açıldı, peki internet olmasa ne yapacaktık?

Britannica ansiklopedi setine 1200 $ ödeyecek ve e-mail atamayıp posta pulu yapıştıracaktık. Sadece Amerika'da 6.3 trilyon dolar posta pulundan sağlanacaktı.

Sadece Amerika çapında 450 bin kişiden fazla Google, Twitter ve Facebook çalışanı işsiz kalacaktı.

İnternetsiz kedi videoları bile izleyemeyecektik. :)

En önemlisi şuan ki olduğumuz yerden farklı bir yerde olacak farklı şeyler yaşamış olacak ve farklı bir dünyada yaşıyor olacaktır.

Günümüzde insanların %65'i haberleri internet üzerinden takp ediyor. 1 dakikada 100 binden fazla tweet atılıyor.

Bir ayda Facebook'ta 30 milyar içerik paylaşılıyor.

Sadece sosyal ağlar ile 18 günde 30 yıllık bir diktatörlük yıkıldı ve bir çok suçlu yakalandı.

Amerika'da 900 ayrı noktada göstericiler sosyal ağlardan haberleşerek toplandı ve sistemi protesto ettiler. Dünyanın bir çok ülkesinde de sosyal ağlarla toplanan insanlar bir şeyleri değiştirmeye ve seslerini duyurmaya çalıştı.

Berlin Duvarı'nın yıkılması için toplanan kalabalık 4 ay gibi bir sürece yayılırken, sosyal ağlar 1 hafta içinde 90 bin Mısır vatandaşını devrim için organize edilebilmesini sağladı.

Tüm bu değişimlerle evet internet olmasaydı daha farklı bir dünyada yaşardık fakat daha iyi bir dünyada mı yaşardık bu sorunun cevabından emin değiliz.

1342535441_resim10.jpg