Kenya, rezervlerini Bitcoin'e mi dönüştürüyor?

Kenya'nın merkez bankası valisi, ülkenin rezervlerini Bitcoin'e dönüştürme baskısını kabul etti!

Kenya, rezervlerini Bitcoin'e mi dönüştürüyor?

Kenya merkez bankası başkanı Patrick Njoroge, ülkenin rezervlerini Bitcoin'e ( BTC )  dönüştürmek için kripto savunucularından dış baskı aldığını itiraf etti.

Kenya, rezervlerini Bitcoin'e mi dönüştürüyor?

Njoroge'ye göre, 19 Eylül'de parlamento üyeleriyle yaptığı toplantıda, rezervleri Bitcoin'e dönüştürmenin dijital varlığın oynaklığı göz önüne alındığında bir risk olacağını belirterek, fikrin 'çılgınlık' ile eşitlenebileceğini söyledi.

Ayrıca, milletvekillerinin kripto para birimlerini benimseme lehine yasama sürecini etkileme baskısı altında olabileceğini de ima etti. İlginç bir şekilde vali, görev süresi boyunca ülke Bitcoin yoluna giderse, bunun için hapse girmeye hazır olduğuna dikkat çekti.

Njoroge, “Bu şeyleri [kripto para birimleri] zorlayan bu insanlardan bazılarının çok baskısı altında olduğunuzu biliyorum çünkü onlar için bu iyi. Sizi temin ederim ki, rezervlerimizi Bitcoin'e koymam için beni zorlayan birçok insan var. Böyle bir çılgınlıkla aklımı kaçırırdım” dedi.

Kenya, rezervlerini Bitcoin'e mi dönüştürüyor? - Resim : 1

Kripto para birimlerini benimseme imkanı

Ayrıca Njoroge, ülkenin yalnızca belirli bir sorunu çözmeleri durumunda kripto para birimlerini benimsemeyi tercih edebileceğini belirtti. Kripto para birimi sektörünün, dijital varlıklar etrafında 'yutturmaca' olarak adlandırdığı şeyden uzaklaşması için bir inceleme çağrısında bulundu. 

“Ekonomimizde hangi sorunu çözüyorlar? Diyelim ki ödemeler, bilirsiniz, işlemler için daha iyi araçlar mı ve cevap hayır. Sorunları ne olursa olsun daha mı iyiler? Güvenliği banka hesabınızdan daha fazla mı ve cevap hayır. Bunu belki abartılan bir şey olarak görüyoruz, ancak buna dikkatlice bakmamız ve belirli bir sorunu çözüp çözmeyeceğini anlamamız gerekiyor” diye ekledi.

Kripto sektörünü yönetecek yasa yok

Kenya Merkez Bankası daha önce vatandaşlara, ilgili riskleri öne sürerek kripto para birimleriyle uğraşma konusunda uyarılarda bulundu. Ancak, sektörü yönetmek için  kapsamlı bir düzenleme bulunmamaktadır.

Bu durumda, kurum çoğunlukla yerel bankalara, kripto para birimleriyle uğraşırken veya dijital varlıklarla uğraşan firmalarla işlem yaparken dikkatli olmaya çağıran genelgeler yayınladı. 

Risklerin ciddiyeti, son zamanlarda rekor düzeyde dört milyon Kenyalı kripto yatırımcısının devam eden dijital varlık piyasası satışlarının ardından zarar gördüğünü belirten bir raporla vurgulandı.