Microsoft'un "ödevlerimizi yaptırdığımız" asistanı ilk 7 günde ne öğrenmiş olabilir?

Microsoft geliştirdiği ChatGPT adlı yapay zeka son zamanlarda oldukça popüler hale geldi. Birçok soruya doğru cevaplar verebilen bu yapay zeka Microsoft'a ait olan Bing arama motoruna da entegre edildi. Peki bu robota 7 günde ne öğretmişler dersiniz? Cevabı haberimizde.

Microsoft'un "ödevlerimizi yaptırdığımız" asistanı ilk 7 günde ne öğrenmiş olabilir?

Microsoft'un yapay zeka destekli Bing arama motorunu dünya çapında kullanıma sunmasından bu yana bir hafta geçti. Şirket şimdiye bu yapay zekaya ne öğretmiş olabilir?

Daha hiç denememiş olanlar için söylemek gerekirse geleneksel arama sonuçları daha da arttı diyebiliriz.

Yapay zeka ilk 7 günde bunları öğrendi

Microsoft paylaştığı bilgilerde, yeni Bing tarafından oluşturulan yanıtlarla ilgili geri bildirimlerin çoğunlukla olumlu olduğunu ve kullanıcıların yüzde 71'inin yapay zeka destekli yanıtları "beğendiğini" belirtti.

Microsoft beklediği gibi yeni ürünlerini nasıl geliştirebileceği konusunda da çok sayıda geri bildirim aldı. Arama sonuçlarıyla ilgili olarak şirket, hizmetin canlı spor skorları gibi güncel verilere ihtiyaç duyan yanıtlarla mücadele ettiğini söyledi.

Ayrıca şirket, mali raporlardaki sayılar gibi olgusal yanıtlara yardımcı olabilmek için yapay zekaya gönderilen temel verileri 4 kat artırmayı ve yanıtları yaratıcı bir şekilde kullanmayı da planlıyorlar.

Microsoft'un yapa zekası Bing Chat ilk 7 günde ne öğrendi dersiniz?

Sohbet ile ilgili olarak Microsoft, 15 veya daha fazla soru içeren uzun oturumların Bing'in tekrarlanmasına, yardımcı olmayan veya tasarlanan üsluba karşı uygun olmayan yanıtlar vermesine neden olabileceğini fark etti.

Microsoft ayrıca, sohbetin zaman zaman sorgulara sorulduğu tonda yanıt vermeye çalıştığını da belirtti. Microsoft, bu senaryonun çok fazla soru sorma gerektirdiğini, bu nedenle herkesin bunu yaşamayacağını açıkladı. Yine de dev şirket, yapay zekayı dizginlemenin ve kullanıcılara daha ince ayarlı kontrol sağlamanın yollarını aradıklarını söylüyor.

Microsoft ayrıca, AI destekli sohbetin "Yeni teknolojinin tam olarak tasavvur etmediğimiz bir şey için ürün pazarlarına uygun olduğunu ve harika bir örneği olduğunu" açıkladı. Yani Microsoft, insanların sohbeti dünyayı daha genel bir şekilde keşfetmek ve sosyal eğlence için bir araç olarak kullandığıklarını açıklıyor.

Microsoft ayrıca, geçen hafta boyunca sunduğu özellik ve yeteneklere ilişkin birçok talebi not aldıklarını ve gelecek sürümlere dahil edilmek üzere en iyi fikirleri değerlendireceklerini söylüyor.