Minik Parmaklar Geleceği Programlamaya Başladı!

Türkiye’nin teknoloji üreten ve ihraç eden bir topluma dönüşmesine katkı sunmak üzere hayata geçirilen Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor projesinin startı Samsun ve Elazığ’da veriliyor.

Minik Parmaklar Geleceği Programlamaya Başladı!

Finansbank, Habitat ve Microsoft Türkiye tarafından çocukların programlama ve analitik düşünme yeteneklerini geliştirmek üzere hayata geçirilen Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor projesinde eğitimler Samsun ve Elazığ’da başlıyor.

Elazığ eğitimi, 10 Ekim’de Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi’nde; Samsun eğitimi ise yine 10 Ekim’de Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfı Samsun Eğitim Parkı’nda verilecek. 16 saatlik eğitim programlarına 8-12 yaş arası çocuklar kabul edilecek.

Çocuklar kod yazmanın abece’sini öğreniyor

Proje kapsamındaki eğitimlerde çocuklara oyun tasarlayabilmek için düşünülmüş basit ve görsel bir programlama dili olan KODU hakkında bilgi veriliyor. Algoritmik düşünce sistematiğinin içselleştirilmesini hedefleyen eğitimler, çocuklar için kod okuryazarlığına giriş niteliğinde oluyor. Program yazmanın abece’sini öğrenen ve bilgisayar dilinden anlayan çocuklar, gelecekte hangi mesleği yaptıkları fark etmeksizin bir adım önde oluyor.

1444035961_1444026143minikparmaklar.jpg

Miniklerin projeleri değerlendirilecek

Proje, Elazığ’ın ardından Adıyaman, Afyon, Ankara, Antalya, Aydın, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kütahya, Rize, Siirt, Şanlıurfa, Tokat, Van olmak üzere 20 farklı ilde daha çocuklarla buluşacak.

Eğitimlere katılan çocuklar, kendi ürettikleri projeleri değerlendirme şansı da bulacak. KODU ile program yazan ve tüm Türkiye çapında yapılacak KODU Cupa katılmak için başvuruda bulunanların projeleri oluşturulacak bağımsız jüri tarafından değerlendirilecek. Dereceye girecek ilk 10 projenin sahipleri, Şubat 2016’da düzenlenecek KODU Cup Ödül Töreni’ne davet edilecek.

Eğitimler hakkında ayrıntılı bilgi almak ve başvuruda bulunmak isteyenlerin; 

basvuruminikparmaklar@habitatkalkinma.org adresine mail atmaları ya da 

http://habitatkalkinma.org/mpgp-katilimci-formu/ adresindeki formu doldurmaları gerekiyor.