O ülke elindeki Bitcoin sayısını 2021'de ikiye katlamış!

Kanada Merkez Bankası: Bitcoin tutan Kanadalıların sayısı 2021'de ikiye katlandı.

O ülke elindeki Bitcoin sayısını 2021'de ikiye katlamış!

Kripto para piyasası zorlu bir süreçten geçiyor olabilir, ancak 2021'de Bitcoin ( BTC ) kullanımında iki kattan fazla artış gören Kanada'da görüldüğü gibi erişimi sürekli genişliyor.

O ülke elindeki Bitcoin sayısını 2021'de ikiye katlamış!

Kanada Merkez Bankası'nın 9 Haziran'da yayınlanan son anket sonuçlarına göre, Kanadalıların %13'ü 2021'de Bitcoin'e sahipti; bu, bir önceki yıl kaydedilen %5'e göre önemli bir artışa sahip.

Kanada merkez bankası, ortalama olarak Bitcoin sahiplerinin amiral gemisi dijital varlığın yaklaşık 500 dolar değerinde olduğunu belirtti. Ancak, bunu bir ödeme yönteminden çok spekülatif bir yatırım olarak değerlendiriyorlar.

O ülke elindeki Bitcoin sayısını 2021'de ikiye katlamış! - Resim : 1

Fiyat oynaklığı, daha geniş benimsemenin önündeki en büyük engel

Araştırmaya göre, “bu desteksiz kripto varlıkların fiyatlarındaki önemli oynaklık ve yüksek işlem maliyetleri” esas olarak tüccarlar tarafından bir ödeme aracı olarak daha geniş kabul görmemelerinin en büyük nedeni.

Raporda şu ifadelere yer verildi;

“Örneğin, Bitcoin ve Ether gibi kripto varlıkların fiyatları, 2021 boyunca genellikle S&P 500 borsa endeksinden dört ila beş kat daha oynaktı. Ani fiyat düzeltmeleri, bu tür kripto varlıkları elinde bulunduran yatırımcıların önemli finansal kayıplara maruz kalabileceği anlamına geliyor.”

Kanada Merkez Bankası tarafından Kanada'daki kripto yatırımcılarının düşük finansal okuryazarlığa sahip olma eğiliminde olduğunu iddia eden bir araştırmayı daha önceki yazımızda siz değerli okurlarımız ile paylaşmıştık. Bununla birlikte, daha yüksek düzeyde finansal risklere de maruz kalmaktadırlar. Bu sonuçların, 2016 ve 2020 yılları arasında gerçekleştirilen bir dizi anket aracılığıyla elde edildiğini özellikle belirtelim.

Kanada Merkez Bankası Başkanı Tiff Macklem, Kasım ayında, Bitcoin'in bir para birimi olarak sınıflandırılamayacağını belirtmişti. Çünkü ona göre, El Salvador gibi ülkelerin, onu yasal bir ihale haline getirmesine rağmen, işlemlerde kullanılacak niteliklerden yoksun olduğunu söyledi.