Twitter şeffaflık raporunu yayınladı!

Twitter ifade özgürlüğü tepkilerine cevap olarak şeffaflık raporunu yayınladı.

Twitter şeffaflık raporunu yayınladı!

Twitter'ın şeffaflık raporu yayınlandı ve ifade özgürlüğü gündeme geldi. Twitter bu raporda kullanıcıların istediklerini dile getirme, hükümetlerin kullanıcı detaylarını hangi sıklıkta istediği gibi bilgileri paylaştı. Twitter'ın ne kadar telif hakkı şikayeti aldığı ve içerik sahibi şirketlere ödenen cezalar gibi bazı bilgiler de eklenmiş.

Yayınlanan raporda ortaya çıkan bilgilere kullanıcı bilgilerini en çok talep eden ABD hükümeti oldu. Bu taleplerin yaklaşık %75'i ABD hükümetine iletilmiş. Ayrıca buradaki asıl belirtmek istediği hükümetlerin sansürlenmesini istediği içeriklere sansür getirmediğini belirtmek istiyor. Resmi soruşturmaların artmasıyla açıklama yapmak isteyen Twitter şeffaflık raporunu yayınlıyor.

1341495989_twitter-rapor.jpg

Raporda Jeremy Kessel'in yaptığı açıklamalara göre 2012 yılının ilk çeyreğinde 2011 yılından daha çok tepki aldıklarını belirtiyor. 3378 tane telif hakkı uyarısı alan şirket ayrıca 5000'e yakın tweeti silmek zorunda kalmış. Twitter'ın şeffaflık raporu Google'dan olumlu cevap aldı. Bunlara ek olarak Türkiye'de hükümet tarafından kullanıcı bilgisi talebi 10'un altında ve bunların hiç biri de savcılığa yönlendirilmemiş.