Güvenlik

Facebook'ta 'Like' tuzağı

Facebook'taki "Auto Like" yani "Otomatik Beğen" özelliği kullanıcıların istemedikleri halde tıkladığı herhangi bir video veya içeriği "beğenmesine" veya Facebook profilinde "paylaşmasına" neden oluyor.

Facebook'ta 'Like' tuzağı

Facebook'taki "Auto Like" yani "Otomatik Beğen" özelliği kullanıcıların istemedikleri halde tıkladığı herhangi bir video veya içeriği "beğenmesine" veya Facebook profilinde "paylaşmasına" neden oluyor.

Bunun için önce web sayfasına ilgili kodlar ekleniyor ve kodların girildiği bu sayfalara kullanıcılar giriş yaptığında sayfadaki herhangi bir bağlantıya tıklamasıyla birlikte bu web sayfasının Facebook sayfasını otomatik olarak "beğenmiş" veya profilinde "paylaşmış" oluyor.

Benzer şekilde Facebook'ta arkadaşlarınızın beğendiği veya paylaştığını sandığınız video veya herhangi bir içeriğe tıklayıp bakmak istediğinizde Facebook dışında bir sayfaya yönlendiriliyorsunuz ve işte o anda bu sayfayı da aslında "beğenmiş" oluyorsunuz.

1348401059_88324762facebook.jpg

Kullanıcıların birçoğu, bu bilgiyi Facebook hesabında paylaştığının farkında olmazken, bunu bilen uyanıklar ise web sayfalarına bu kodları girmeye devam ediyor.

Bu tür tuzaklar daha  "cinsel içerikli" veya "erotik" videolar üzerine kurulu.

Yorumlar
Misafir
ya bende birkere facebookmu şifre değiştirdim kapatdılar o nasıl oluyor
Cevapla
Misafir
Bilgilendirme için teşekkür ederiz
Cevapla
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.