HTC T6'ya (One Mega) ait yeni detaylar ortaya çıktı

5.9-inç ekrana sahip olacağı iddia edilen dev ekranlı HTC T6, Galaxy Note serisine ciddi manada rakip olabilir.

HTC T6'ya (One Mega) ait yeni detaylar ortaya çıktı

Stok Android ile çalışan HTC One'ın ortaya çıkmasından sonra gözler büyük ekranlı versiyonuna çevrildi. Hakkındaki iddialar geçtiğimiz hafta ortaya çıkan 5.9-inç ekrana sahip HTC T6'ya ait yeni iddialar mobil dünyasının güvenilir kaynaklarından @evleaks tarafından ortaya çıkarıldı.

Telefon için bahsi geçen teknik özelliklere değinecek olursak; 2.3GHz frekans hızında çalışan dört çekirdekli Qualcomm 800 işlemci, 5.9-inç boyutunda Full HD çönürlüklü IPS ekran, 16GB dahili depolama birimi, ultrapiksel sensöre sahip kamera, 2.1MP çözünürlüklü kamera, 3.300mAh kapasiteli batarya, Android 5.0 Key Lime Pie ve microSD kart desteği.
1369940167_htct62132.png

Söz konusu teknik özellikleri değerlendirecek olursak; henüz Android 4.3'ün tanıtılmadığı şu dönemde Android 5.0 ile çalışacak bir telefonun en yakın aralık döneminde tanıtılması beklenebilir. Teknik özellikleri göz dolduran söz konusu telefonda yukarıdaki görselde ortaya çıkan teknik özelliklerden kaçı gerçeği yansıtıyor bilinmez ancak; telefonda, HTC One'a sergilenen ultrapiksel sensör, stereo hoparlörler, BlinkFeed, HTC Zoe, Sense 5 gibi detayların yer bulması bekleniyor.

Yılın sonlarına doğru tanıtılması beklenen telefonun, büyük ekranlı telefonlar segmentine yeni bir soluk getirmesi bekleniyor. Note serisine rakip olur mu bilinmez, ancak yine de ciddi manada bir rekabet oluşturacağını ön görebiliriz.