2022 yılı Bitcoin için çöküş dönemi olabilir

2022 yılına çok az kaldı. Yeni bir yıla girdiğimiz bu dönemde de analistler farklı tahminler sunmaya devam ediyor. Öncü kripto para birimi için de bazı tahminler mevcut.

2022 yılı Bitcoin için çöküş dönemi olabilir

Kripto para dünyası da tıpkı dolar kurundaki oynaklıklar gibi bazı sarsılmalar yaşıyor. Geçtiğimiz dönemde hem döviz kurları hem de kripto paralar rekor seviyelere ulaşmıştı.  Ancak şimdi yükseliş bantlarında bir düşüş karşımıza çıkıyor. Bitcoin, geçtiğimiz Kasım ayında rekor seviyelere erişmişti. 2022 yılında ise Bitcoin hoş olmayan senaryolar yaşayabilir.

2022 yılı Bitcoin için çöküş dönemi olabilir

bitcoin

İlk kez 70 bin dolar seviyelerine gelen Bitcoin ardından rekor bir düşüş yaşadı. 40 bin seviyelerine kadar düşüş gösteren kripto para birimi yatırımcılarını üzdü diyebiliriz. Ancak bu kadarla da kalmıyor. 2022 yılı Bitcoin için çöküş dönemi olabilir. Kripto para dünyasında yakından takip edilen ve kitlesi ile büyük ilgi gören PlanB, analistlerin aksi bazı iddialarda bulundu. Çoğu analiz Bitcoin'in 2022 yılında kendini toplarlayacağını düşünüyor. Ancak bazılarına göre ise 2022 yılı Bitcoin için düşüşün başlangıcı olacak. PlanB'nin yorumlarına göre insanlar artık Bitcoin için döngünün bittiğinin farkında.

Şu anda 4 Aralık’taki büyük düşüşün ardından Bitcoin düşük hacimle ve yatay seyirde işlem görmeyi sürdürüyor. Genel olarak 45 bin dolar ile 49 bin dolar arasında bir bantta sıkışan kripto para birimi için önümüzdeki yıl çok iyi geçmeyebilir. Tabi piyasalardaki değişimin ani ve seri olduğu göz önünde bulundurulursa kimsenin net bir şey demesi imkansız. Bu nedenle 2022 yılında öncü kripto para birimi için öncülük sürecek mi bekleyip göreceğiz.