2004 yılındaki ilk iPad prototibi ortaya çıktı!

Apple'ın 2010 yılında duyurduğu tableti iPad'in tasarım süreci 2004 yılına kadar dayanıyor.

2004 yılındaki ilk iPad prototibi ortaya çıktı!

Apple CEO'su Steve Jobs'ın ilk nesil iPad'i tanıtması üzerinden tam 4 yıl geçti. Bu 4 yıllık süreçte tabletlerin performansları öylesine arttıki bu teknolojik sıçramayı ifade etmek için size şu örneği verebiliriz.

İlk nesil iPad ile bu gün kullanmış olduğumuz iPad Air arasındaki saf işlemci performansı 8 kat gibi krokunç bir değere sahip. Bunda en büyük etki ise Apple'ın mobil sektörde bir ilk olan 64 bit işlemcileri. 

İlk nesil iPad ve son çıkan iPad Air arasındaki günlük kullanım senaryosunda ise bu farkı göremiyoruz bunun en büyük sebebi ise İOS işletim sisteminin stabilitesi. Aşağıdaki videoda iPad Air ve ilk nesil iPad'in kullanıcı deneyimi açısından sunduklarıı görebilrisiniz. Sizcede ilk nesil iPad halen tabiri caizse taş gibi çalışmıyor mu?

Apple'ın kapalı kapılar ardında ilk nesil iPad'ten tam 6 yıl evvel bir tablet geliştirildiği ortaya çıktı. Masaüstü PC'lerde kullanılan MAC OS X işletim sistemini kullanan bu tabletin ağırlığı ise 3,27 kilogram seviyelerindeydi. 2,5 cm'lik kalınlığı ile oldukça "iri" görünen bu tablet belki gerçek olmadı ama tasarımı ve yenilikçi ekranıyla piyasaya sunulmuş olsaydı büyük bir sükse yapabilirdi. Bir touchpad ve boomsound tarzı haporlörleri ile Apple'ın 2004 model tableti işte böyleydi.

1397485566_ipad-2004-concept.jpg