2013 mobil zararlı yazılım yılı olacak!

Yayınlanan raporlara göre 2013'te mobil kullanıcıları büyük tehlike bekliyor.

2013 mobil zararlı yazılım yılı olacak!

Akıllı telefon kullanıcılarının sayısı hızla artıyor ve gelecek yıl toplamda bir milyar sınırını aşması bekleniyor. Bu sayıya tablet, taşınabilir medya oynatıcılar ve bunun gibi cihazları da eklersek bu sayı iki milyarı geçecek gibi görünüyor.

Sanal bankacılık ve alışverişin mobil alana doğru kaymaya başlamasıyla bu büyüme hackerların da iştahını kabartmayı başardı. Bu tehlike güvenlik firmalarının mobil dünya için uyarılarını artırmasına neden oldu.

1355564944_mobilemalwareyear.jpg

Yapılan bir araştırmaya göre 2013 yılı tam anlamıyla söylemek gerekirse mobil zararlı yazılım yılı olacak.  Fakat mobil zararlı yazılımlar bilgisayarda karşımıza çıkan yazılımlardan çok daha farklı bir tehlike ile karşımıza çıkıyor.

Zararlı bu yazılımlar çağrı kaydetme, ödemeli çağrılar yapma, ödemeli SMS gönderme, bankacılık şifre mesajlarını yönlendirme gibi büyük uygulamalarda risk oluşturabiliyor Android platformu ise zararlı yazılım saldırısına en çok maruz kalan işletim sistemi.  Google ne kadar önemli tedbirlerde alsa, her gün daha fazla sahte uygulama Google Play mağazasına yükleniyor.

Harici kaynaklardan yüklenen uygulama paketleri de büyük risk taşıyor. Rapordaki tahminlere göre yılın ikinci yarısında Android cihazları zararlı yazılımdan yüzde 41 oranında etkilenecek. Bir sonraki yıl ise sayının daha da büyüyeceği iddia ediliyor

Kullanıcıların zararlı yazılım konusunda dikkat etmesi gereken kurallar genelde aynı. Güvenilir bir güvenlik yazılımı kullanmak, uygulama izinlerini kontrol etmek, harici kaynaklardan uygulama yüklerken dikkatli olmak ve hayati önem taşıyan bilgilerinizi cihazda tutmamak.