2013 yılında uygun fiyatlı tabletler geliyor

99$’tabletler geliyor

2013 yılında uygun fiyatlı tabletler geliyor

Nexus 7’nin yaz başında resmiyet kazanmasıyla tablet dünyasına yeni bir soluk geldi diyebiliriz. Daha önce Samsung’un cephesinden benzer 7-inçlik hamleler görmüştük fakat yüksek fiyat nedeniyle kullanıcılar arasında popüler bir hava yakalayamadı.

Nexus 7 teknik detayların yanı sıra bütçe dostu fiyatıyla aylık neredeyse bir milyon satış rakamına ulaştı. 8/16/32GB seçeneklerinin yanında 3G destekli modeli de bir süre önce kullanıcılara sunulmuştu. Üstelik tabletin 99$ etiket fiyatıyla yeni bir seçeneğinin de önümüzdeki süreçte karşımıza çıkacağı iddia ediliyor.

Asus gibi Tayvan merkezli bir diğer elektronik üreticisi Acer’da bu segmentin sağlamış olduğu başarıyı göz ardı etmeyip yine 99$’lık bir tablet geliştirdiği söyleniyor. Tayvanlı yapımcılardan alınan son bilgiler ışığında tablet şu detaylara sahip olacak: Android tabanlı, 7-inç boyutunda ve 1024 x 552p çözünürlüklü LCD ekranın yanında 1.2GHz saat hızında çalışan işlemci olacak. Sim kart yuvasının da olacağı tablet Uluslararası İletişim Komisyonu tarafında da doğrulanmış.
1356249249_acer-iconia-b1-tablet-1.jpg

Tabletin hangi detaylara sahip olacağı net değil fakat kesinlikle uygun fiyat yapısında olacak. Boyutu ve yaşanan rekabet dikkate alındığında bu fiyatta bir ürünün karşımıza çıkması olası görünüyor. Acer geliştirdiği bu tableti ocak ayı içerisinde gerçekleştirilecek CES 2013 etkinliğinde karşımıza çıkaracak.