2014 yılında bu ülkede 400 milyon akıllı telefon satılacak!

Dünyanın en büyük mobil pazarı olan Çin'de akıllı telefon pazarı inanılmaz bir yükseliş içerisinde.

2014 yılında bu ülkede 400 milyon akıllı telefon satılacak!

1.35 milyar nüfusu ile dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin'de akıllı telefonlara inanılmaz bir rağbet var. Kalabalık nüfusu dolayısıyla mobil dünyasının en büyük pazarı da olan ülkede teknolojinin önde gelen şirketlerinin yanı sıra irili ufaklı birçok üretici de kullanıcılara mobil cihazlar sunmakta.

1390376439_china-overtakes-u.s.-smartphone.jpg

Chief Gartner analisti Lu Jun tarafından yapılan araştırmaya göre 2014 yılında Çin'de akıllı telefon satışı 443.5 milyonu bulacak. Bütçe dostu birçok telefonun da satışa sunulduğu Çin'de bu rakam şaşırtıcı gelmeyebilir, ancak ülke genelinde üst sınıf akıllı telefonlara olan ilgi de her geçen gün artıyor. Bu yıl satılacak akıllı telefonların 80 milyonu (%20'si) üst sınıf olarak adlandırılan kategoride yer alacak. Yapılan araştırmada 2017 yılında üst sınıf akıllı telefonlar, ülke genelinde satılan akıllı telefonların %37'sini oluşturacak. 

Şu an Samsung ve MIUI en çok telefon satışı gerçekleştiren firmaların başında geliyor. Apple ve China Mobile arasında yapılan anlaşmayla Apple'da kısa içerisinde ülkede önemli bir pazar elde edecek.